2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Különleges évforduló Sátoraljaújhelyen
Különleges évforduló Sátoraljaújhelyen PDF Nyomtatás E-mail

50-dik_hazassagi_evfordulo_saujhelyen_dsc_0711November 15-én rendkívüli alkalmat szentelhettünk Istennek a Sátoraljaújhelyi Gyülekezetünkben. Lisovszki István és felesége, Erzsike ez alkalommal megerősíthették házassági fogadalmukat 50. évfordulójuk alkalmából.

Több mint hat héten keresztül teljes titoktartásban szervezkedtünk, hogy az ünnepeltek ne is sejtsék, mi fog majd történni. A jeles napon szép számban, a Gönci és a Szerencsi Gyülekezet tagjaival együtt, sikerült meglepnünk a Lisovszki testvéreket.

 

Istentisztelet keretein belül előbb egy összeállítást vetítettük le nekik és a gyülekezetnek eddigi életútjukról, fényképek alapján, majd a helyi és a gönci testvérek szolgálatai következtek. Az Igét Kormos Erik testvér, a gyülekezet lelkésze hirdette 1Móz 31:44-54, Lábán és Jákob szövetségkötésének igéi alapján. Ezek után – teljesen váratlanul – a gyülekezet elé szólította őket, hogy hajlandók-e megerősíteni fogadalommal is házassági szövetségüket. Ezt nagy örömmel, vonakodás nélkül tették meg!

A Lisovszki házaspár számára sikerült ez alkalmat felejthetetlenné tenni. A gyülekezetnek pedig a házasság szentségének mintapéldája lehetett ez az alkalom. Adja Isten, hogy tanuljunk e példából mindnyájan, és Isten áldása legyen házasságainkon, hogy ezt az Édenben alapított szövetséget úgy tudjuk elfogadni Isten kezéből, ahogyan azt adta!

 

K. E.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista