2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jótékonysági hangverseny Debrecenben
Jótékonysági hangverseny Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

jotekonysagi_hangverseny_debrecenben_3Egyházunk Debreceni Gyülekezete karácsonyi jótékonysági hangversenyt tartott 2014. december 20-án, a helyi kápolnában. Az önkéntes felajánlásokat a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona részére adtuk át az est végén.

Az otthon 1991-ben alakult meg. Akkor, Debrecenben ez volt az egyetlen, nappali ellátást biztosító intézmény a környéken élő halmozottan sérült gyermekek és fiatalok számára. A nappali intézmény szociális, közoktatási és egészségügyi feladatokat lát el. A gyerekek képességeiknek megfelelően gyógypedagógiai és fejlesztő iskolai oktatásban részesülnek, melyek igen költségesek. Minden segítség jól jön.

jotekonysagi_hangverseny_debrecenben_1A szervezők és a szereplők több hónapos áldozatkész, lelkiismeretes munkája előzte meg a koncertet. Közreműködött a Debreceni Adventista Gyülekezet Kórusa, kiegészülve többek között józsai, hadházi, szabolcsi, fehérgyarmati énekesekkel. A kórusművek mellett a vendégek hallhattak még prózai darabot, valamint a Fehérgyarmati Fúvószenekar zeneszámait.

Az est folyamán bemutatásra került egy táncjáték is az Immánuel Otthon igazgatónője, Győri Zsófia és egyik tanítványa előadásában. A koreográfia döbbenetes erővel hatott a közönségre. A táncosok minden mozdulata azt sugallta, hogy az ember Isten támogatására szorul. Kiszolgáltatott, sérült, megfáradt társainkat fölkarolhatjuk. Ha segítő jobbot nyújtunk, akkor Isten kezének folytatása lehetünk a hétköznapokban. Gyülekezetünk egy kerámia órát kapott emlékül az intézménytől. Szem előtt ketyeg, mutatva: az idő telik, és előbb-utóbb minden elmúlik. Az öröm és a fájdalom is. Az óra oldalán kézzel írt szöveg áll. Immánuel. Velünk az Isten!

 

K. Barabás Emese

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista