2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Közeleg az E. G. White Kórus fennállásának 30 éves jubileuma
Közeleg az E. G. White Kórus fennállásának 30 éves jubileuma PDF Nyomtatás E-mail

white_korus_2014-04-26_gyongyos_007Az 1988-ban alapított E. G. White kórus egy év szünet után 2013 nyarán szerveződött újjá a TET és Kertész Tamás kezdeményezésére. A karvezetői szolgálatot Czinege Zoltán, a programszervezői, menedzseri szolgálatot pedig Kertész Tamás vállalta.

A kórus tagjai a Tiszavidéki Egyházterület több városából (Debrecen, Józsa, Nyíregyháza, Nyírpazony, Nyírtelek, Nyírbogdány, Mátészalka, Orosháza és Nyírmeggyes) járnak a próbákra és szolgálatokra.

A kórus a 2013 augusztusi újraindulása óta több szolgálaton is részt vett: énekeltünk Debrecenben volt kórustagunk esküvőjén, a Nyíregyházi Gyülekezet 100 éves jubileumán, a debreceni Bibliai Szabadegyetem több előadásán, a Debreceni Gyülekezet karácsonyi istentiszteletén, részt vettünk a Szabolcsi Adventista Vegyes karral és az Evangélikus Hitközség énekkarával közösen a nyíregyházi evangélikus nagytemplomban megrendezett jótékonysági hangversenyen. Énekeltünk hitmélyítő istentiszteleteken, Gyöngyösön és Újfehértón, keresztségi istentiszteleten Debrecenben, és egy újabb esküvői istentiszteleten Nyírpazonyban.

white_korus_2014-03-30_ujfeherto_01A folyamatos szolgálatok mellett fontosnak tartjuk annak az örökségnek a gondozását, amelyet az elmúlt több mint 25 év alatt a kórust vezető karvezetők: Szőllősi Árpádné, Magyar Tünde, Szőllősi Szabolcs, Papp László, Sepsi Őrs, Féki Gergő, valamint programszervezők és menedzserek: Pintér Béla, Sitkei Zoltán és Kertész Tamás vezetésével alkotott a kórus.

2013 decemberében kiadásra került digitalizált változatban, CD-n, az 1995-ben kazettán megjelent „Énekelj az Úrnak” című énekgyűjtemény, valamint 2015 második negyedévében várható a kórus második hangfelvétele, az 1991-ben felvett húsvéti zenei áhítat kiadása, szintén CD-n.

white_korus_2013-12-14_bsze_debrecen_011Ismét kapható az 1997-ben kiadott „Dicsőség az Úrnak!” című CD, és előkészületben van az 1998-as – eddig meg nem jelent – Svájci és Franciaországi körúton felvett énekek kiadása is.

A kiadványokról bővebben a kórus weboldalán lehet olvasni, ami megtekinthető a www.adventista.hu/whitekorus címen.

Igyekszünk jelen lenni a közösségi médiában is, így megtalálhatók vagyunk a Facebook-on is, valamint saját csatornánk van a YouTube videó-megosztó oldalon is, ahová folyamatosan kerülnek fel azok az amatőr és profi felvételek, melyeken a kórus szolgálatai láthatók.

Terveink:

30 éves évforduló

És itt szeretnénk még egy felhívást is közzétenni: Szeretnénk a kórus 30 évének a szolgálatairól egy anyagot összeállítani, és ehhez ezúton szeretnénk kérni mindazokat, akiknek bármilyen fénykép, videó, vagy hanganyag van a birtokában a kórusról és a kórus szolgálatairól, az jelezze a számunkra az alábbi címek egyikén:

– Zágonyi Tibor, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ;

– Czinege Zoltán, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

„...az ének, a dallam, mely sok szívből árad, tisztán, jó kiejtéssel, Isten egyik eszköze a lélekmentésben” (Ellen G. White).

 

Cz. Z.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista