2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Biblia Levelező Iskola programjairól, munkájáról…
A Biblia Levelező Iskola programjairól, munkájáról… PDF Nyomtatás E-mail

BLI továbbképzps
2007. április 21-én a Reménység Evangelizációs Központ szervezésében BLI továbbképzés volt Pécelen lelkészek, kapcsolattartók és olyan gyülekezeti tagok részére, akik szeretnének bekapcsolódni az evangelizálás munkájába.

Egy nagyon hasznos és szép napot töltöttünk együtt, hiszen a résztvevők között voltak többen, akik ezt a munkát már régóta, lelkesen végzik, és voltak olyan gyülekezeti küldöttek is, akik most ismerkedtek a lehetőségekkel, és új tapasztalatokat szerezhettek.

Isten Igéje mellett és annak fényében tekintettük át ennek a munkának a lényegét és lehetőségeit. Megismertettük a BLI történetét, honnan indult, mely országokban működik sikeresen, milyen komoly eredményekkel. A Szabó László által vezetetett előadásokon sok fontos kérdéssel foglalkoztunk, amivel egy-egy gyülekezet elindíthatja a BLI munkáját.

Beszámolót hallottunk a börtönben végzett szolgálatról is, ahol nagyon eredményesen használják a sorozatokat.

A nap során a résztvevők betekintést nyertek az adatokba is (melyik gyülekezetben hány hallgató van, hányan végeztek), valamint megismerkedtek a jelenlegi sorozatokkal, amelyeket úgy próbáltunk közösen áttanulmányozni, mintha most látnánk őket először.

Köszönjük a testvérek érdeklődését, és kívánjuk, hogy valóban hasznosan tudják alkalmazni a megbeszélteket a gyülekezetek életében.

 

Végzős hallgató köszöntése - Nagy öröm volt számomra, hogy személyesen tudtam átadni a Salgótarjáni Gyülekezetben a Felfedezések sorozat egyik végzős hallgatójának az emléklapot. Jó volna, ha erre minél gyakrabban kerülhetne sor, hogy ezáltal a gyülekezet közösségébe is megtudjuk hívni a végzetteket. Király Attiláné más programunkat is szívesen látogatja, örülök, hogy ez a tanfolyam is segített neki a Biblia mélyebb megismerésében. Isten áldja meg életét!

 

Ismét BLI Tábor Balatonlellén - Idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre Balatonlellén a BLI tábor, amelyen a hallgatók - reménység szerint - családtagjaikkal együtt vesznek részt. 2007. július 11-17 között találkozunk újra a BLI-s hallgatók egy részével, akik között ismerős, régóta visszajáró arcokat is találunk, de az új táborozók felé is várakozással tekintünk, és hisszük, hogy egy szép és tartalmas hetet tudunk együtt eltölteni.

 

Új sorozat kisiskolásoknak - Jelenleg egy új, kifejezetten a kisiskolás gyerekeknek szóló sorozat kiadásán dolgozunk. Ezt az anyagot az Élet-vezetés előtt ajánljuk elvégezni. Segítségével a gyermekek már egészen kicsi kortól megismerkedhetnek a bibliai történetekkel és azok értékes erkölcsi mondanivalójával.

 

Új internetes sorozat - Az internetes BLI is egy új résszel bővül, amely általános képet ad Istenről, a teremtett világról. Aki ezután komolyabban is érdeklődik a témában, az a Biblia tanulmányozását a Felfedezések sorozattal folytathatja.

 

 

Ócsainé Demeter Irén
REK, BLI tanulmányvezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista