2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Evangélium a gyakorlatban
Evangélium a gyakorlatban PDF Nyomtatás E-mail

Az internetmédia tavaszi evangelizációs sorozata

lifeconnect_budapesten_img_0255Az internetes evangelizáció újabb alkalmára került sor a LIFEconnect program keretében a Terézvárosi Gyülekezetben április hónap első két hétvégéjén. Ezúttal inkább a fiatalok voltak a helyi résztvevők, mivel a program egybeesett az unió ifjúsági programjával, amit Csizmadia Róbert testvér szervezett. A vendég prédikátor Kovács-Bíró János volt a Transzeurópai Divíziótól, aki mindkét program lelkészi feladatát felvállalta.

lifeconnect_budapesten_img_0259Nagyon színvonalas és lelki alkalmak voltak ezek az esték a fiatalok, a gyülekezet és az interneten velünk kapcsolatban lévők számára egyaránt. Evangéliumi gondolatokon keresztül gondolhattuk át mai életünk kérdéseit. Olyan evangéliumi tanításokról volt szó, mint például az irgalmasság mai megértéséről, vagy hogy hogyan érthetjük meg a 21. században az áldozatot a gyakorlatban. Mindannyian nehézségekkel nézünk szembe, ezért foglalkoztunk a reménység kérdésével is, aminek meghatározó szerepe van a mindennapok megélésében. A világ felgyorsult és zaklatott tempója a mi életvitelünkre is hatással van, ezért szintén életbevágóan fontos tisztában lennünk azzal, hogy hogyan élhetjük meg ma a szombat áldását. Végül természetesen szó esett a pénz és az anyagiak kérdéséről is, ami mindenre rányomja a bélyegét, ezért megvizsgáltuk, mit tegyünk, hogy a szívünket ne vegye birtokba.

lifeconnect_budapesten_img_0256A fiatalok élvezettel hallgatták az egészségügyi előadásokat is, amelyek sok esetben nagyon is humorosan közelítették meg az általuk éppen tárgyalt különböző témákat. Hallhattunk még remek személyes tapasztalatokat és szemléltető történeketek a fiataloktól, amelyeket az internetes chatelők is kommentáltak, esténként mintegy 140-en. A gyülekezet helyiségében előadásról előadásra közel 120 fiatal volt jelen, emellett igen örvendetes, hogy egyre többen kísérik figyelemmel az LCTV.hu, illetve a LIFEconnect.hu weboldalakat.

 

Zarka Péter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista