2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Evangelizáció Szegeden
Evangelizáció Szegeden PDF Nyomtatás E-mail

evangelizacio_szegeden_2A Szegedi Gyülekezet bizottsága Kovács László lelkész testvérrel meghívta Szigeti Jenő testvért, hogy 2015 első negyedében evangelizációs sorozatot tartson gyülekezetükben. Szigeti testvér külön kikötése volt, hogy az előadások előtt havi egy-egy alkalommal képzést tarthasson a testvéreknek. Így január 30., 31. és február 27., 28. péntek este és szombat egész nap a felkészítés jegyében telt el. Péntek este és szombat délután hosszú idő után megtelt a gyülekezet (50–60) fővel. Kovács László lelkész testvér úgy fogalmazott, hogy „ezek a falak rég nem láttak ennyi embert ezeken az időpontokon.”

A képzést Szigeti Jenő és Hoffer Zoltán tartották, minden apró részletre próbálták felkészíteni a testvéreket az előttük lévő missziómunkára, az ismerősök, vendégek, célcsoportok kiválasztásával, meghívásával kapcsolatban. A gyülekezet a második hétvégi továbbképzés után már szinte készen állt a hatrészes sorozatra. Felírták egy papírra, hogy személy szerint kit hívnak meg az előadásokra.

Elkészült az 500 db meghívó és március 20. és 28. között péntek este, szombat délelőtt és este zsúfolásig megtelt a szegedi gyülekezet. Már péntek este több mint 90-en jöttek el – ebből 35–40-en vendégek voltak –, ami szombatra 120–130 főre bővült. A meghívottak száma megközelítette a félszázat.

evangelizacio_szegedenA sorozat mindennapi „sorskérdéseinkről” szólt. Mit mond a Szentírás a magányról, az egészséges életről, a házasságról, párkapcsolatról, az időről, a reménységről. Az előadások előtt a gyülekezet ének- és zeneszámokkal tette felemelővé az együttlétet, míg Szigeti testvér megénekeltette a jelenlévő testvéreket, vendégeket – kánonban az „Ó mily hű barátunk Jézus” című énekkel. Jó volt hallgatni és részese lenni ezeknek a csodás pillanatoknak.

A helyi testvérek ismerkedtek a vendégekkel, új barátságok köttettek. A sorozat folyamán 114 db könyv fogyott, mintegy 70 000 Ft értékben, ráadásul a vendégek megkapták ajándékba Szigeti testvér „Sorskérdéseink” című kiadványát, amely az előadásokon elhangzott anyag füzeteként jelent meg.

A gyülekezet folytatja a megkezdett munkát, bibliai szabadegyetem tartásával, látogatásokkal, míg Szigeti Jenő testvér júliusban három új előadást tart a megismert vendégek számára. Áldja meg az Úr az elhintett magot, az utómunkát és a testvérek igyekezetét a folytatásra, hogy sok lélek juthasson az élet vizéhez Jézus Krisztuson keresztül.

Hoffer Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista