2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Európai Teológia Tanárok Konferenciája
Európai Teológia Tanárok Konferenciája PDF Nyomtatás E-mail

Idén március 25–29. között az angliai Newbold College kampuszán ülésezett az adventista felsőoktatásban tevékenykedő oktatók és kutatók számára kétévenként megrendezésre kerülő Európai Teológia Tanárok Konferenciája (European Theology Teachers Conference). 
A péceli Adventista Teológiai Főiskolát delegált státusban dr. Szilvási József és 
dr. Tonhaizer Tibor képviselte, de az alkalmat dr. Tokics Imre és felesége is megtisztelte jelenlétével. A tudományos nagygyűlésen három divízió (18 ország) képviseletében összesen 63-an vettek részt.

A konferencia alapvető célja az egyházon belüli reformációs folyamatok szükségességének megvitatása volt, s ehhez igazodva került megfogalmazásra a rendezvény találóan patinás, a 16. századi reformáció korára emlékeztető címe is: Ecclesia reformata semper reformanda, ami magyarul azt jelenti, hogy a reformált egyház folyamatosan reformálódik.

Az előadások témája rendkívül változatos volt, és az adventista írásmagyarázat többek között olyan kardinális kérdéseit is érintette, mint például a szombat értelmezésének problematikája, az Ó- és Újszövetség egymáshoz való viszonya, valamint az adventista egyháztagság kérdései, de élénk érdeklődés kísérte az európai adventizmus jelenlegi európai helyzetével foglalkozó beszámolót is. A prezentációkat követően természetesen lehetőség nyílt az elhangzottak megvitatására, s időnként konstruktív jellegű, parázs viták is kialakultak. Ezektől függetlenül a rendezvényen végig domináns volt a résztvevők közötti békés, testvéries lelkület, mely a rövidre szabott szünetek beszélgetései során is éreztette hatását. A konferencia menetrendje egyébként rendkívül feszített volt, hiszen a programok reggel fél kilenckor kezdődtek és általában este fél tízig tartottak.

A konzultációs napokat minden esetben reggeli áhítat indította el, és esti áhítat zárta le. Szombaton a résztvevők közös szombatiskolán és istentiszteleten vehettek részt, vasárnap pedig záróeseményként megrendezésre került egy oxfordi kirándulás is. A szervezőket mindenképpen dicséret illeti, hiszen a konferencia teljes ideje folyamán komoly felkészültségről és precizitásról tettek bizonyságot. A tanácskozás végén egyébként egy olyan döntés született, miszerint az európai adventista tanárok következő konferenciájára 2017-ben a németországi Friedensauban kerül majd sor, ezzel is tisztelegve a reformáció kirobbanásának ötszázadik évfordulója előtt.

 

ATF

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista