2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hírek Nepálból
Hírek Nepálból PDF Nyomtatás E-mail

2015. április 30.

adra_-_hirek_nepalbol_2_001„Szükségünk van ételre és szállásra. Semmi sem maradt a falunkban" - mondja Rami, aki Dhading térségben (amit a leginkább sújtott a földrengés), Lapa faluban lakott. A földrengés a házát porig rombolta, Enos fiát pedig a ház romjai betemették. Három napig borzalmasan szenvedett a romok alatt, míg sikerült kimenteni. A falak összeomlásakor egyik karja és lába tört el, ebben az állapotban várta a kimenekítést. Végül mentőhelikopter vitte a közeli kórházba.

adra_-_hirek_nepalbol_2_002Enosnak szörnyű fájdalmai vannak, édesanyja könnyekkel teli szemmel mondja, hogy egy nagyobb kórházba kell átszállítani, mert a körzetben lévő kórházban nem tudják elvégezni a szükséges műtétet.

A földrengés utáni 5. napon a mentőcsapatok még mindig keresik a túlélőket. Az ADRA, más segélyszervezetekkel karöltve keményen dolgozik, hogy válaszoljanak a szükségletekre.

A szállítások komoly kihívást jelentenek. Nepál 75 térségéből 35-öt érintett a katasztrófa, és az április 29-i hírek szerint a halálos áldozatok száma 5000. A becsült halottak és eltűntek száma 10 000.

Az ADRA a legsúlyosabban érintett területeken dolgozik: Dhading és Kavre térségekben.

Az azonnali segélyezés a vízhatlan ponyvák és sátrak szétosztásában, valamint élelmiszer-adományozásban nyilvánul meg, a nemzetközi ADRA további segélyszállítmányai úton vannak.

ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista