2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Tégy engem, mint pecsétet a te szívedre!”
„Tégy engem, mint pecsétet a te szívedre!” PDF Nyomtatás E-mail

eskuvo_a_gyori_gyulekezetben-czank_ramona_szabados_richard Különösen szép szombatja volt április 18-án a Győri Gyülekezetnek, hisz egy fiatal pár örömében osztozhattunk. Czank Ramóna és Szabados Richárd esküdött egymásnak örök hűséget. Mindketten közösségünk tagjai. Richárd gyermekkora óta tiszteli az Urat, Ramóna nemrég keresztelkedett.

Az 5 órakor kezdődő esküvő előtti percekben megtelt az imaház rokonokkal, gyülekezeti testvérekkel. Mindannyian szeretettel szemléltük a gyönyörű párt: a meghatódott, szép szőke menyasszonyt és a boldog vőlegényt.

Először Horváth Miklós testvér köszöntötte őket ünnepi beszéddel Kol 3:12–15. alapján, melyben a türelem, a megbocsátás és a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmüket, s arra, hogy őrizzék meg a szívükben most lobogó szerelem tüzét.

Ezt követően Kozmáné Palvek Andrea és Kozma Csaba testvérek az Énekek Énekéből olvastak fel egy szép részletet. Pintér Mónika pedig egy lírai szavalattal színesítette az esküvőt.

Lelkészünk, Kalocsai Tamás Préd 4:9–12. alapján szólt az ifjú párhoz, taglalva, miért is jó az Ige szerint, ha az embernek társa van. Kiemelte azt a gondolatot, hogy a „hármas kötél nem szakad el.” Ezt szemléltetendő – kedves momentuma volt az ünnepi ceremóniának, amikor a menyasszony és a vőlegény három szál fehér selyemzsinórt eggyé összefont.

Majd a gyűrűk felhúzása és az eskütétel következett. Ahogy egymás szemébe tekintettek – mindvégig látszott a fiatalokon, hogy szívből szeretik egymást, és hogy boldogságukat az teszi teljessé, hogy az Úr előtt is elkötelezik magukat egymásnak.

A szertartás után mindannyian örömmel gratuláltunk az ifjú párnak, és kívántuk az Úr gazdag áldását közös életükre.

Nagy-György Ágnes

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista