2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Stay Strong Nepal! – Tarts ki Nepál!
Stay Strong Nepal! – Tarts ki Nepál! PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_tarts_ki_nepal_12015. április 25-én 7,8 erősségű földrengés rázta meg Nepált. Május 12-én ismét földrengés történt, ami 7,4 erősségű volt, és 3 utórengés követte. Az epicentrum közelében az otthonok 90%-a súlyosan megsérült, az áldozatok száma 7500 halott és 16 000 sérült.

Az ADRA a legsúlyosabban érintett területeken dolgozik: Dhading és Kavre térségekben. Sok család otthona megsemmisült, vannak megrongálódott házak, ahol életveszélyes tartózkodni, és ezek lakói kénytelenek a szabad ég alatt éjszakázni.

adra_-_tarts_ki_nepal_2A nemzetközi ADRA részéről az azonnali segélyezés a vízhatlan ponyvák és sátrak szétosztásában, valamint élelmiszer-adományban nyilvánult meg, további segélyszállítmányok úton vannak.

Nepál a kevésbé fejlett országokhoz tartozik, de a nepáli nép az egyik leggondosabb, legfigyelmesebb, legtapintatosabb nép a Földön. Segítik egymást ebben a szívszorító helyzetben: sok üzlettulajdonos profit nélkül adja el az árut.

 A folyamatosan megismétlődő utórengések miatt sokan elhagyják az épületeket, és biztonságuk érdekében inkább kint tartózkodnak; az ADRA munkatársak is éjjel-nappal kint dolgoznak, és sátrakban alszanak. Sok egészségügyi épület is megrongálódott, ezért az ADRA és a GlobalMedic együttműködésének köszönhetően nagyméretű sátrakat állítottak fel, melyekben az orvosi ellátásokat végzik.

adra_-_tarts_ki_nepal_3Az adományozók jóvoltából a nepáli ADRA 1000 családnak osztott szét családonként közel 50 kilónyi élelmiszert, Dhading térségben. Az élelmiszercsomag értéke 85 USD, tartalma: rizs, tészta, olaj, lencse, cukor, só – egy hattagú családnak két hétig elegendő. Nagy szükség van még élelemre.

Gondolod, hogy az adományod csak egy csepp az óceánban? Az ADRA soha nem becsüli alá a legkisebb adományt sem. Amikor mindent összeadunk, az adományok hatalmas, erőteljes változást jelentenek!


A földrengés túlélőinek megsegítésére várjuk az adományokat, az alábbiak szerint:

OTP Bank Rt. ADRA Alapítvány Segélyezési Alap: 11707024 – 20430928
Kérjük, adományodat jelöld meg a „Nepálért” megjegyzéssel!

Külföldi átutalás esetén:

IBAN: HU70 1170 7024 2043 0928 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB


Köszönjük, hogy veled együtt segíthetünk!

Lőrincz Melinda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista