2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Együttműködés a szerbiai ADRÁ-val
Együttműködés a szerbiai ADRÁ-val PDF Nyomtatás E-mail

Árvízkárosult családok téli tüzelőjének biztosítása

A magyar és a szerb ADRA együttműködése a 2014-es balkáni árvíz kapcsán már közvetlenül a katasztrófa bekövetkezése után, 2014 májusában megkezdődött. A magyar ADRA 100 db Aquaboxot küldött ki, hogy támogassa az azonnali segítségnyújtást. A szállítmány Sitkei Zoltán ADRA kuratóriumi tag kísérte, aki a Szerbiában töltött napok alatt munkájával támogatta a kinti kollégák tevékenységét.

A sikeres együttműködés hátterén született meg a döntés, hogy a magyar ADRÁ-hoz, a balkáni árvíz károsultjai javára befolyt összeg, a szerb ADRA kapcsolódó programját támogassa.

Szerbiában összesen 4055 épületet öntöttel az ár, amelyek közül több mint 1200 ingatlanban állt legalább 3 napig 1,5–3 méteres víz. A károk 37 500 embert érintettek, ami a teljes lakosság 70%-a.

Az ADRA Szerbia úgy döntött, hogy a segítségnyújtást Paracin tartományra koncentrálja, mivel a média inkább a nyugati területeket mutatta be, így a szintén súlyos károkat szenvedett Paracin kívül esett sok segítségnyújtó szervezet tevékenységén.

A helyi hatóságok feleltek a károsult házak fertőtlenítéséért és a szárítási munkák egy részéért. A ruha- és élelmiszer-ellátás az azonnali segítségnyújtási fázisban több mint kimerítő volt, így az ADRÁ-ra a helyreállítási munkákban hárult nagyobb szerep.

Az ősz folyamán merült fel égető szükségként a szinte mindenüket elvesztő családok télre való felkészítése. A magyar ADRA 2000 euróval (642 296 Ft) támogatta a szerb ADRA programját, mely összegből 20 rászoruló család, körülbelül 70 személy számára biztosítottak téli tüzelőt. A program 2014. november 14. és 2015. január 23. között valósult meg a szerb ADRA átfogó segítségnyújtási projektjének részeként. Megfelelő dokumentációt követően a családok 3 m3 fát vehettek át.

Az árvízi károk helyreállítási munkái alatt sok rászoruló család anyagi forrásai teljesen kimerültek, így nem tudtak volna felkészülni a hideggel való megbirkózásra. Számukra nyújtott valódi segítséget az ADRA.

Köszönjük a támogatásotokat!

ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista