2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A sáfárság öröme
A sáfárság öröme PDF Nyomtatás E-mail

Sáfársági konferencia és képzés Budapesten

dsc011812015. június 6-án és 7-én a Magyar Unió szervezésében Sáfársági Konferenciát és képzést tartottunk Budapesten Erika Puni és Larry Evans, a Generál Konferencia Sáfársági Szolgálatok Osztálya elnökének illetve társelnökének vezetésével, valamint Michael Hamilton, a Transzeurópai Divízió Sáfársági Szolgálatok Osztálya vezetőjének szolgálatával.

Testvéreink sokunk számára új megközelítésből beszéltek a sáfárság témájáról, úgy, mint ami az ember egész életét érinti, nem csupán a tizedünket és adományainkat. Szombaton a sáfárság lelki alapjait fektették le bibliai példákon és alapelveken keresztül, vasárnap pedig a gyakorlati kérdésekben mélyedhettünk el. Erika Puni testvér nagyon részletesen beszélt a tized és az adományok jellegéről és arról, hogy mi különbözteti meg a kettőt. Larry Evans testvér pedig beszámolt kutatásainak eredményeiről, amelyet 40 országban, köztük Magyarországon is végzett 18 és 30 év közötti fiatal felnőttekkel arról, hogy hogyan értik a fiatal felnőttek az adományokkal és a tizeddel kapcsolatos kérdéseket, hogyan viszonyulnak az egyház támogatásához és missziójához. Ez a kérdés nagyon lényeges, mert ezek a fiatalok fogják nemsokára a gyülekezeteket és az egyházat vezetni.

dsc01240A vasárnap délelőtti képzés egy szép lelki alkalommal zárult, egy odaszentelődési istentisztelettel, amelyet Michael Hamilton testvér vezetett.

Sok pozitív visszajelzés érkezett a konferenciával kapcsolatban és sokan megfogalmazták, hogy bárcsak többen is hallották volna ezeket az előadásokat. Nagyon érdekes volt a különbség azok között, akik ott voltak, és akik nem jöttek el. Többen azok közül, akik nem jöttek el, ezt mondták: „Mi már úgy is tudjuk ezeket.” Akik ott voltak, így nyilatkoztak: „Még soha nem hallottunk ilyen mélységesen és alaposan a sáfársági kérdésekről.”

Azok, akik újra meg szeretnék hallgatni az előadásokat, innen letölthető

A diaképes előadásokat pedig innen tölthetitek le.

Reméljük, hogy nemsokára a videofelvételek is elérhetők lesznek.

Hegyes-Horváth Géza
Sáfársági Szolgálatok Osztálya

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista