2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Segít7ek Tábor – Pécel, 2015. július 12–18.
Segít7ek Tábor – Pécel, 2015. július 12–18. PDF Nyomtatás E-mail

segit7ek_tabor_pecelen_-_resztvevokPécelen az ifjúsági vezetőnk Relay pályázata révén nyert támogatással sikerült megszerveznünk körzetünk 5. Segít7tek táborát. A program célja kettős volt: egyrészt környezetünk, a város javának szolgálata, másrészt pedig a nagyrészt tinédzser résztvevők személyiségének formálása.

A hét folyamán a város közterein végeztünk közösségi munkát (pénteken az ATF területén is) a parkok karbantartását, virágosítását és korlátfestést. A résztvevők szorgalma és tanulékonysága nagyszerű volt, így jó bizonyságot tehettünk a munkánkat segítő városi tisztviselők és önkéntesek előtt. A tábor középiskolás résztvevői a kötelező közösségi szolgálat keretében végezték munkájukat, így igazolást kaptak az elvégzett munka után.

segit7ek_tabor_pecelen-festesA délutáni közös szabadidős programok keretében a táborozók ellátogattak Szentendrére, hűsöltek a Gyömrői strandon, megtekintették a péceli Ráday kastélyt, bowlingoztak, sportoltak, illetve pénteken délután benevezhettek a Christeens Tábor RRS akadálypályás programjára (http://www.christeens.hu/tabor/rrs/), amin keresztül egy fiatalkorú drogterápiás otthon felépítését támogatták.

A tábori áhítatok reggelente 1Korinthus 13. fejezete alapján az isteni szeretet rendkívüli jellemzőiről szóltak. Esténként a lelkes éneklés után arról tanultak és beszélgettek, hogy mit jelent teljes életet élni. A tábor mottója „Színig töltöd poharam” (Zsolt 23:5) volt.

Szombaton a hozzátartozók, a gyülekezet és a környékbeli fiatalok előtt mutatták be a hét eseményeit, élményeit és tapasztalatait. A résztvevők harmada nem volt még keresztény, ill. adventista környezetben, így számukra különösen meghatározó élmény volt közelről megismerni a hívő fiatalok életét és az evangélium alapjait. Minden résztvevő számára nagyszerű alkalom volt a lelki növekedésre is.

segit7ek_tabor_pecelen_-_szombatA táborban mély barátságok szövődtek, és már készül a terv az első tábori találkozó megtartására, ill. mindenki lelkesen tervezi a jövő évi Segít7ek Táboron való részvételt is.

Külön köszönet a nagyszerű segítő csapatnak, akik nélkül nem tudtuk volna ilyen sikeresen eltölteni ezeket a felejthetetlen napokat.

Szilvási Ágota

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista