2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tanévnyitó és diplomaosztó ünnepség az Adventista Teológiai Főiskolán
Tanévnyitó és diplomaosztó ünnepség az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

20150906_friss_diplomasokAz Adventista Teológiai Főiskola szeptember 6-án, vasárnap délelőtt tartotta meg szokásos diplomaosztó és tanévnyitó ünnepségét. Az alkalmon az intézmény oktatói kara, valamint hallgatóink és vendégeink jelenlétében az eredményes záróvizsgát tett hallgatók (18 fő) közül öten alapszakos (Teológia BA) oklevelet, hét hallgató pedig a Családi Életre Nevelés szakirányú továbbképzés keretében szerzett oklevelet vehetett át.

20150906_vendegekA tanévnyitó keretében tartott ünnepi istentiszteletet dr. Szilvási András vezette. A zenei szolgálatot Nagy Imre testvérünk, valamint az Acapella kórus látta el, míg dr. Tokics Imréné versszolgálattal tette emlékezetesebbé az eseményt.

A program központi részében hangzott el dr. Szilvási József rektor áhítattal egybekötött köszöntő beszéde. Szilvási testvér Elizeus elhívásának történetéből (1Kir 19.) két fontos dolgot emelt ki. (1) Elizeus, mielőtt rálépett erre az útra, rendezte a hátterét, hogy semmi se húzza vissza, (2) majd ezt követően teljes mértékben elkötelezte magát, és odaadással végezte a szolgálatot. Intézményünk vezetője azt kívánta a hallgatóknak, hogy mint Elizeus, rendezett háttérrel, jó támogatással, teljesen szánják oda magukat tanulmányaikra.

20150906_rektori_beszedA köszöntő beszéd után friss diplomásaink dr. Tonhaizer Tibor vezetésével tettek ünnepélyes fogadalmat, majd a végzős hallgatók nevében Domján Marcell szólt az egybegyűltekhez.

Az ünnepség zárásaként került sor a főiskola zászlajának átadására, a végzősök nevében Banó József adta át intézményünk lobogóját Pacsai Imre Sándor harmadéves hallgatónak. A befejező éneket követően dr. Tokics Imre testvérünk imádkozott és kért áldást valamennyi jelenlévőre.

Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy egyre többen szeretnének az Adventista Teológiai Főiskolán tanulni: ebben a tanévben – a másod- és harmadéves hallgatóink mellett – 10 nappalis és 12 levelező tagozatos új diák kezdheti meg intézményünkben főiskolai szintű tanulmányait.

Hisszük és reméljük, hogy az Úr gazdagon meg fogja áldani főiskolánk, oktatóink és hallgatóink életét és szolgálatát a 2015/2016-os tanévben, mint ahogyan azt az eddigiekben is már számtalanszor megtapasztaltuk.

ATF

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista