2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jubileum harcosokkal
Jubileum harcosokkal PDF Nyomtatás E-mail

jubileum_harcosokkal_-_expo_karcagon_3A múlt héten megosztottam egy meghívót a Facebookon, mely Karcag városába invitál bennünket egy 25 és egy 10 éves jubileumi ünnepségre. 25 éves lett ugyanis a Rákbetegek Országos Szövetsége, és 10 éves a Karcagon megalakult csoportja.

Kilencen felkerekedtünk péntek délelőtt és elutaztunk Karcagra. A kilenc főből  hárman a Bibliakör tagjai, akik lelkesedésben nem maradtak el mögöttünk. Velünk jött Szabó János, aki a Rákbetegek Országos Szövetségének elnöke. Vittük az Egészség EXPO összes kellékét, a lelkesedésünket és azt az elhatározásunkat, hogy tegyük teljesebbé ezzel is az ünnepet. Itt szakadt az eső és az úton is. Gondoltuk, vajon eljönnek-e barátaink és az érdeklődők. Karcagon még a reggeli órában elállt az eső, bár a nap nem sütött, sokan eljöttek. Rajtunk kívül – mint később megtudtuk – Pestről és Nyíregyházáról is többek, és a karcagiak is kitettek magukért.

jubileum_harcosokkal_-_expo_karcagon_1Egy nagyon szép napot töltöttünk együtt, barátságok alakultak. Sokan -–  mintegy 50-60 fő – végigjárták az EXPO nyolc állomását. Aktívan részt vettek a tesztlapok, kérdőívek kitöltésében. Kérdéseik voltak, tanácsokat kértek, látszott, hogy komolyan foglalkoztatja őket az egészséges életmód, nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is.

Részt vettünk a Harcosok c. fotókiállítás megnyitásán, majd ünnepi megemlékezéssel és Csongrádi Kata művésznő hangversenyével folytatódott az est.

Örültünk, hogy elmentünk, részesei lehettünk a betegség bátor átvészelése örömének és annak a reménységnek, hogy van gyógyulás. Hiszen az élet teljességének átélése lehetséges a betegség után, de azzal együtt is. Mert vannak társak a betegségben, a gyógyulás útján, és minden baj átélése után felragyog a szivárvány, mint a jó reménység színpompás íve. Többen kifejezték, hogy megerősödött a hitük, mert tudják, hogy a gyógyulás nem csak az orvosi beavatkozások függvénye.

Hosszú napunk volt, de azzal a  jó érzéssel fejeztük be, hogy részesei lehettünk egy összetartó, baráti, sorstársi közösség örömének, és segíthettünk a remény útján továbbhaladni.

K. I.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista