2024. május 10. Péntek
Napnyugta: 20:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
A csatlakozó gyülekezetek beszámolói PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
8. oldal
 

pestszentlorinc1Pestszentlőrinc

A Pestszentlőrinci Gyülekezet KERAK-os tagjaiként hosszú idő óta vártuk azt a pillanatot, amikor a múltat lezárva új alapokon, szeretetben összeforrva közösséget vállalunk nyilvánosan is a Hetednapi Adventista Egyházhoz tartozó testvéreinkkel.

Erre az ünnepélyes alkalomra 2015. szeptember 19-én délután került sor, ahol kicsi gyülekezetünk zsúfolásig megtelt. Kb. 140-en voltunk, akikből 29-en lettünk a HNA Egyház Pestlőrinci „B” Gyülekezetének tagjai. A többi testvér a velünk együtt örülő Pestszentlőrinci „A” Gyülekezet, és más gyülekezetek tagjai voltak.

Az ünnepség nagy szeretetben és örömben zajlott le. Az ünnepélyes istentiszteletet dr. Ősz-Farkas Ernő, a DET elnöke tartotta az alkalomhoz illő, időszerű gondolatokkal. Számos szolgálat hangzott el a saját és a társgyülekezetek részéről. Az igei gondolatokat követte az ünnepélyes hitvallás, melyen aláírásunkkal is megpecsételtük szándékunkat, hogy immár a Hetednapi Adventista Egyház tagjaiként szeretnénk továbbfolytatni hitéletünket. Ezt már az ajándékba kapott tábla is bizonyítja a kívülállók számára. Az alkalom a megalakult gyülekezet tisztségviselőinek megválasztásával, a gyülekezet bizottságának megalakításával és két testvérünk presbiterré szentelésével folytatódott. A felszentelési szolgálatot dr. Szilvási József, az ATF rektora, Horváth Péter, a DET pénztárosa és Henter Barna körzetvezető lelkész vezette. Az ünnepségre a koronát a közösen énekelt Advent Himnusz tette fel.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy megélhettük ezt a pillanatot, hogy mostantól együtt szolgálhatjuk Őt a Hetednapi Adventista Egyház tagjaiként, és így készülhetünk az Úr Jézus dicsőséges második eljövetelére.

Amotáné Benkő Noémi



 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik."
(Péld 17:17)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1713)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1706)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3070)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista