2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nyírmeggyesi közösségi nap és kórustalálkozó
Nyírmeggyesi közösségi nap és kórustalálkozó PDF Nyomtatás E-mail

nyirmeggyesi_kozossegi_nap_es_korustalalkozo_img_32162015. október 17-e esős, borús szombatnap volt. Egyszóval olyan idő volt, amikor az ember nem szívesen mozdul ki, talán még gyülekezetbe is elfelejt menni. Nyírmeggyesen (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) azonban nem így volt. Már a 17-e előtti napokban lázas készülődés folyt, egy nagyszerűnek ígérkező program szervezését illetően.

Hirtelen jött ötlet alapján született meg „Közösségi nap és kórustalálkozó” címmel ez a szombati alkalom. Először csupán csak a Mátészalkai-Fehérgyarmati körzetet érintő programnak ígérkezett, de ahogy teltek-múltak a napok, végül már áttörte a megye, sőt az ország határait is. Erdélyből Fickóról, Disznajóról, Koltóról érkezett két kórus és pengetős zenekar. Jöttek még fiatalok Ukrajnából, Munkácsról is. De meg kell említeni a Hajdúhadházi Blessing kórust, a Szabolcsi Adventista Vegyeskart, a Fehérgyarmati fúvósokat és a szintén Fehérgyarmatról érkezett kórust is. Erre az alkalomra meghívtuk még a Nyírmeggyesi Református kórust is.

nyirmeggyesi_kozossegi_nap_es_korustalalkozo_img_3225_for Délelőtt először Pótor László református lelkész köszöntötte a gyülekezetet, majd Szász Tibor erdélyi adventista lelkész nyitotta meg Isten Igéjét. A közel 100 ezer forintnyi adományt a helyi általános iskola támogatására ajánlottuk fel, amit ünnepélyes keretek között a Felnövekvő Nemzedékért 96 Közalapítvány elnökének, Tóth Kálmán úrnak adtunk át. Délután a kórustalálkozó befejező gondolatait Józsa Zoltán, szintén Erdélyből érkezett lelkipásztor tolmácsolta.

A tizenegy tagú Nyírmeggyesi Gyülekezet mindannyiunk számára példát adott arra vonatkozóan is, hogy a lelki táplálék megszervezésén túl hogyan lehet vendégül látni, ha nem is ötezer, de 300 embert saját készítésű töltött káposztával, különféle salátákkal, lecsóval és sok más finomsággal.

Hálásak vagyunk Istennek, aki az erőt adta a szolgálathoz, és hálásak vagyunk azon testvéreinknek, akik féltek nemet mondani, de elég bátrak voltak igent mondani.

Várhelyi Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista