2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hitmélyítő és közösségépítő konferencia Székesfehérváron
Hitmélyítő és közösségépítő konferencia Székesfehérváron PDF Nyomtatás E-mail

hiteleti_es_kozossegepito_konferencia_szekesfehervaronHosszú évtizedek után 2015. szeptember 26-án élte meg a DET székesfehérvári körzete azt a találkozót, amelynek minden bizonnyal a menny is örült. Testvéreink óriási körzetből érkeztek: Veszprém, Nemesvámos, Szentgál, Lovasberény, Tata, Tatabánya, Komárom, Dunaújváros, Fehérvárcsurgó és – természetesen – Székesfehérvár térségéből. A konferenciának a Magyar Király Hotel adott helyet, a hotel gyönyörű kupolatermében. A gyermekek részére a Casino-termet ürítették ki, itt folyt a gyermekfoglalkozás.

A szombatiskolai tanulmányt a hely-adta lehetőségeket figyelembe véve úgy vette át az összegyűlt vendégsereg, hogy egy-egy napi tanulmányt egy-egy csatlakozó lelkész testvér foglalt össze, rövid áhítat keretében: Stramszki István, Hites Gábor és Horváth Sándorné.

A délelőtti két istentiszteletet Ócsai Tamás egyházelnök és Ősz-Farkas Ernő, a DET elnöke tartotta. Délután került sor a Székesfehérvár Erzsébet utcai Gyülekezet felvételére, amely megható és meghitt ünnepi hangulata mellett le is zárta a csatlakozó gyülekezetek sorát.

Előző este, szeptember 25-én került sor a Fehérvárcsurgói Gyülekezet, azt megelőző héten péntek este, szeptember 18-án pedig a Tatai Gyülekezet felvételére és megszervezésére. Így a székesfehérvári körzet hat megszervezett gyülekezettel és négy szórványcsoporttal valószínűleg a legnagyobb körzete lett a Dunamelléki Egyházterületnek.

Örülünk csatlakozott testvéreinknek! Mindnyájan tudjuk, hogy a mi korunk nem a felhőtlen boldogság kora, és lesznek gondok és próbák. Kívánjuk nekik Isten gazdag áldását, a testvéri szeretet örömét mindennapjaikra, kitartást a szenteknek adott reménységben Isten maradék egyháza körében.

E. K. Zs.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista