2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Új lehetőség – Új szakirány az Adventista Teológiai Főiskolán
Új lehetőség – Új szakirány az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

atfKét új szakirány indítására adott be kérelmet az Adventista Teológiai Főiskola az Oktatási Hivatalba, amit 2016-ban (a jóváhagyás megérkezésétől függően februárban vagy szeptemberben) szeretnénk elindítani.

  • Adventista Lelkipásztori Tanulmányok

  • Adventista Lelkipásztori Munkatársi Tanulmányok

E két programot elsősorban azzal a szándékkal indítjuk el, hogy válaszoljunk azoknak a testvéreknek az igényeire, akik a közelmúltban csatlakoztak hozzánk. A növekvő érdeklődésre való tekintettel azonban szeretnénk a lehetőséget mindenkire kiterjeszteni. Első gondolatunk az volt, hogy csupán egy belső képzést tartunk, de az iskola szenátusa úgy döntött, hogy beszerzi a szükséges engedélyt ahhoz, hogy államilag elismert oklevelet állíthassunk ki azoknak, akik eredményesen elvégzik a képzéseket. Azoknak, akik az első szakirányon végeznek, képesítésként azt írjuk az oklevelébe, hogy „Adventista lelkipásztor”, azoknak, akik a másodikat végzik el, ezt: „Adventista lelkipásztori munkatárs”.

A képzés igazi értékének azonban azokat az ismereteket tartjuk, amit a program során elsajátíthatnak hallgatóink. Mit tanulhatnak azok, akik beiratkoznak erre a képzésre? Megismerhetik a hetednapi adventista bibliaértelmezés sajátosságait, valamint Ellen G. White írásainak értelmezését; az advent mozgalom történetét, és a próféciák magyarázatát. Tanulmányozhatják azokat a hitpontokat, amelyek azzá tettek bennünket, akik vagyunk: így a hármas angyali üzenetet, a hit általi megigazulás üzenetét, az egyházról szóló hetednapi adventista tanítást, tanulhatnak Krisztus testet öltéséről, kereszthaláláról, főpapi szolgálatáról, és dicsőséges második eljöveteléről. Végül megismerik egyházunk istentiszteletét, misszióját, szervezeti felépítését, egyház- és vallásközi, valamint társadalmi kapcsolatait. Beszélgetünk olyan kérdésekről, mint a laodiceai üzenet, az alfa és az ómega válság, az adventista teológia irányzatai, beleértve az ortodox és a heterodox (igazi és hamis) irányzatokat is. Arra törekszünk, hogy akik elvégzik e szakirányok valamelyikét, azok átfogó és kiegyensúlyozott képet kapjanak arról, hogy mit is jelent az, hogy valaki hetednapi adventista; és mi az áldása hetednapi adventista mivoltunknak, mik a kihívások, amivel történelmünk folyamán szembesültünk, és mi az a küldetés, amit Jézus Krisztustól kaptunk. Alapelvünk az, hogy nem kell félnünk a jövőtől akkor, ha nem feledkezünk meg arról az útról, amin az Úr eddig vezetett bennünket.

Várunk tehát mindenkit, aki szeretné tudatosabban megélni hetednapi adventista hitét és szolgálatát. Az adventista lelkipásztori szakirányra azokat várjuk, akik tanulmányaikat a lelkészminősítő bizottság támogatásával kezdhetik meg, a lelkipásztori munkatársképzés azonban nyitott mindazon diplomával rendelkező testvéreknek és jó szándékú érdeklődőknek, akik szeretnék alaposabban megismerni hetednapi adventista hitünket és életünket. A képzést elsősorban az Adventista Teológiai Főiskola oktatói tartják, de több európai adventista intézménnyel, valamint nyugalmazott hetednapi adventista teológiai tanárral is megállapodtunk abban, hogy segítségünkre lesznek a kurzusok megtartásában.

Célunk az, hogy az adventista lelkészi szakirányt tömbösítve, hét közben tartjuk, hogy a lelkészek a hét végén, zavartalanul végezhessék szolgálataikat; az adventista lelkészi munkatársképzés azonban hétvégeken történik, és összesen négy félévet vesznek igénybe.

Várunk szeretettel! Ismerd meg egyházadat!

Adventista Teológiai Főiskola

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista