2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Segélykoncert a „nagy család” körében a legkiszolgáltatottabbakért
Segélykoncert a „nagy család” körében a legkiszolgáltatottabbakért PDF Nyomtatás E-mail

egy_csald_135_of_1442015. november 7-én 15 órai kezdettel, a Golgota utcai helyszínen a Dunamelléki Egyházterület az ADRA Szeretetszolgálattal segélykoncertet szervezett a Fóti Károlyi István Gyermekközpont javára. Mint ismeretes, itt kerültek, és kerülnek folyamatosan elhelyezésre a kísérő nélküli kiskorúak (knk), akik egyedül menekülnek a háborús és terhelt övezetekből. Ők a legkiszolgáltatottabbak a menekültügy és a migráció európai válságának, és sajnos a bűnözőknek is.

Az ADRA az elmúlt időszakban felvette a kapcsolatot az intézménnyel, segélyárut is vittünk támogatottjaink részükre. Fóton, 2015-ben több mint 2300 gyermeket fogadtak be. Jelenleg mintegy 110 kiskorú él ott, aki vagy szeretne hazánkban letelepedni, vagy más országok felé tart.

egy_csald_137_of_144Pörneki Attilával és az egyházterület munkatársaival közösen szerveztük meg tehát ezt az áldásos délutánt, ahol a délelőtti gondolatok mentén a „nagy családunkkal” közösen 10 kórus részvételével összesen 843 000 Ft adományt gyűjtöttünk össze a támogatási programunk javára. Köszönjük az Acapella&Musica Énekegyüttes, a Hévízi Női- és Gyermekkórus, a Ráckevei Kórus, a Nágocsi Kórus, a Nemesvámosi Kórus, a Salgótarjáni Kórus, az Isaszegi Kórus, a Békés-Csongrád megyei Kamarakórus, az ÉKG és a Terézvárosi Kórus lelkes és áldott szolgálatát!

A segélyszervezet az ASI Magyarországgal közösen egy fejlesztési programban szeretné támogatni ezeket a nehéz sorsú fiatalokat és gyermekeket, akik családjuk támogató biztonságát nélkülözve vándorolnak a világban, és keresik a helyüket nehézségeik és fájdalmaik közepette! Az aznapi délután adománya is szervezett formában, az intézmény vezetőségével egyeztetve kerül felhasználásra, melyről tájékoztatunk benneteket!

Isten áldjon meg minden adakozó szívet!

Zohán Tünde

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista