2019. május 26. Szombat
Napnyugta: 20:26
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Idősek napja Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

idosek_napja_debrecenben_-_dr_imre_sandorAz öregedéssel kapcsolatos, Bibliai alapokra helyezett útmutatást hallhattak 2015. december 4-én a debreceni gyülekezetbe ellátogató időskorúak és a tőlük fiatalabbak.

A közösség meghívott vendége volt dr. Imre Sándor, nyugalmazott egyetemi tanár, aki szolgálatában igyekezett rávilágítani arra, hogy a hajlott kor is tartogathat örömet. A gerontológia (az öregedés és öregkor élet- és kórtanával foglalkozó tudomány) kiváló szakembere hangsúlyozta, hogy az öregedés létünk velejárója, természetes életjenség, amely folyamat lényegében már a születésünktől elkezdődik. Bár a csökkenő erőnléttel és teljesítőképességgel érdemes tisztában lenni, a meglévő 60-70% energia számtalan áldást tartogathat. Nem restellendő a napi tevékenységek közepette tíz-tíz perces szünetek beiktatása, ami legyen a Teremtővel való kontaktus bekapcsolása. Dr. Imre Sándor az alapigében elmondta, hogy ily módon bárki könnyen megtapasztalhatja a 2Kor 4:16-ban leírtakat, miszerint: „Azért nem csüggedünk, sőt, ha a mi külső emberünk megromol is, a belső mindazáltal napról napra megújul.” Kutatások alapján a hosszú, tartalmas élet titkának három alappillére van. A munka szeretete, mértéktartás mindenben és a gondviselésben való bizalom.

A szombat délelőtti alkalmat vers, gyermekek által előadott színdarab és egy férfi kvartett szolgálata tette még emelkedettebbé.

KBE

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"De ő ezt mondta nekem: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem... »»"
(2Kor 12:9)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (702)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (652)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (1559)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista