2018.  január  18.  Csütörtök
Napnyugta: 16:24
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Idősek napja Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

idosek_napja_debrecenben_-_dr_imre_sandorAz öregedéssel kapcsolatos, Bibliai alapokra helyezett útmutatást hallhattak 2015. december 4-én a debreceni gyülekezetbe ellátogató időskorúak és a tőlük fiatalabbak.

A közösség meghívott vendége volt dr. Imre Sándor, nyugalmazott egyetemi tanár, aki szolgálatában igyekezett rávilágítani arra, hogy a hajlott kor is tartogathat örömet. A gerontológia (az öregedés és öregkor élet- és kórtanával foglalkozó tudomány) kiváló szakembere hangsúlyozta, hogy az öregedés létünk velejárója, természetes életjenség, amely folyamat lényegében már a születésünktől elkezdődik. Bár a csökkenő erőnléttel és teljesítőképességgel érdemes tisztában lenni, a meglévő 60-70% energia számtalan áldást tartogathat. Nem restellendő a napi tevékenységek közepette tíz-tíz perces szünetek beiktatása, ami legyen a Teremtővel való kontaktus bekapcsolása. Dr. Imre Sándor az alapigében elmondta, hogy ily módon bárki könnyen megtapasztalhatja a 2Kor 4:16-ban leírtakat, miszerint: „Azért nem csüggedünk, sőt, ha a mi külső emberünk megromol is, a belső mindazáltal napról napra megújul.” Kutatások alapján a hosszú, tartalmas élet titkának három alappillére van. A munka szeretete, mértéktartás mindenben és a gondviselésben való bizalom.

A szombat délelőtti alkalmat vers, gyermekek által előadott színdarab és egy férfi kvartett szolgálata tette még emelkedettebbé.

KBE

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"A szél fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hová megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."
(Jn 3:8)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Megújul a Bibliatanulmányok internetes oldala: bibliatanulmanyok.hu

A weboldal formátuma letisztult és könnyen áttekinthető, egy helyen megtalálunk rajta minden szolgáltatást: az írott tanulmányt, a Tanítói mellékletet, a White idézeteket, a hanganyagot és a hetenkénti videobeszélgetéseket. A felhasználóbarát oldal nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is elérhető. bibliatanulmanyok.hu

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (477)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (423)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (1041)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 1 vendég van online
Joomla Toplista