2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egymás terhét hordozzátok…
Egymás terhét hordozzátok… PDF Nyomtatás E-mail

egymas_terhet_hordozzatok_wp_20151129_16_34_02_proA Fehérgyarmati Gyülekezet immár második alkalommal szervezett segélykoncertet, melynek mottója: Élj másokért!

Tavaly kicsit félve, hitetlenül indultunk el a szervezés útján. Úgy gondoltuk, hogy egy nagyarányú munkanélküliséggel küzdő kisvárosban (lakossága nem haladja meg a 8200 főt) nem lehet eredményes segélykoncertet szervezni. Mégis ráálltunk erre az útra, hogy az emberek megismerjék Isten hatalmát, emberek iránti szeretetét. Eltökélt szándékunk volt, hogy kapcsolataink révén halmozottan hátrányos helyzetű családokat keressünk fel, ahol valóban elkél a segítség.

egymas_terhet_hordozzatok_20151122_182137Az idén ősszel egy kétgyermekes sonkádi család került a látóterünkbe, ahol a 10 éves Karcsika súlyos, talán egyedinek mondható betegségben szenved (egyik oldalról 4, másik oldalról 3 oldalbordáját távolították el), ezenkívül légzőszervi  problémákkal küzd. Betegsége miatt magántanulóként tanul. A közösség hiánya már-már depressziós tünetekhez vezetett. A rendszeres kórházi vizsgálatok, műtétek nemcsak a szülők és a kisgyermek érzelmi lelki életére voltak hatással, hanem a család pénztárcáját is jelentős mértékben apasztották. Hitetlenkedve fogadták a hírt, hogy segíteni szeretnénk nekik. November 29-én délután 15.00 órakor meglepődve és megilletődve léptek a Fehérgyarmati Művelődési Központ zsúfolásig megtelt  színháztermébe.

Fontosnak és tanulságosnak tartanám, hogy hozott össze bennünket Isten a családdal. Már javában folyt a koncert szervezése, noha még nem tudtuk kinek, amikor a Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatónőjével egyeztettük a műsort, és ő megkérdezte, hogy kinek lesz a gyűjtés? A „még nem tudjuk” válaszon kívül az is elhangzott, hogy, ha van jelöltje, szívesen vesszük. Két nappal később izgatottan telefonált a következő tapasztalattal: a munkája során találkozott egy tanárnővel, akivel a végén beszélgettek a jelenlegi beosztásáról. A tanárnő mesélt egy gyerekről, a betegségéről, sorsáról, arról, hogy hetente házhoz jár hozzá, mint magántanulóhoz stb. Az igazgatónő azonnal elkérte a család címét, telefonszámát, és eljuttatta hozzánk. Később az is kiderült, hogy a tanárnő sokat gondolkodott azon, hogyan is segíthetne ezen a családon, de valószínűleg soha nem gondolta, hogy Isten egy ilyen beszélgetésből hozza ki a segítségnyújtást. Ez egy nagy tapasztalat volt mindannyiunknak!

egymas_terhet_hordozzatok_wp_20151129_15_27_59_proA koncerten fellépett a debreceni Martin Brass és a fehérgyarmati Adventista Kamaraegyüttes, a fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kórusa és hangszeres növendékei, az Erkel Ferenc Városi Vegyes Kar és gyülekezetünk kórusa.

A koncertet Nagy Imre konferálta, igei gondolatokkal szolgált Várhelyi Zoltán, valamint rövid beszédet tartott dr. Kerekes László, aki az első életmenő műtétet hajtotta végre a kisfiún. A koncerten több mint fél millió Ft (565 970 Ft) gyűlt össze. A család meghatódva, könnyes szemmel vette át az adományt.

Hálásak vagyunk, hogy a húsz tagú kis gyülekezetünk szolgálatát így megáldotta az Úr. Hálásak vagyunk, hogy az idén is tudtunk segíteni embertársainkon.

Várhelyi Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista