2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Új esély” Szolnokon
„Új esély” Szolnokon PDF Nyomtatás E-mail

Korábbi ígéretünkhöz híven szeretnénk megosztani veletek a mozimisszióban szerzett tapasztalatainkat.

Az „Új esély” című filmet 2015. december 5-én vetítettük le a Tisza Mozi nagy termében. A gyülekezet tagsága önmagában kevés lett volna a terem megtöltésére. Előttünk álló feladat: Hogyan érhetnénk el azt, hogy minél többen eljöjjenek, és a film segítségével megismerjék az evangéliumot?

Nagy volt a készülődés. A presbiterek, a testvérek és a lelkész egyaránt kivették a részüket a munkából. Ismét nagy áldásnak bizonyult a gyülekezet eddigi, sokrétű tevékenysége. Az életmód klub, a német nyelvi képzés, az angol társalgási kurzus, valamint a játékklub látogatói többnyire nem adventisták, egy részük pedig nem is vallásos. A filmvetítést nekik is – kreatív módon – ajánlották testvéreink, akik közül többen részt is vettek. A személyes ismerőseik közül is sokan hívtak vendégeket, ki a kollégáit, ki a szomszédait, barátait. A szolnoki testvérgyülekezetünkből is több család elfogadta a meghívást. Végül minden jegy elkelt, sőt még többre is szükség lett volna. A moziban még pótszékeket is be kellett állítani.

A vetítés alkalmát egyúttal híd programként is használtuk. Mindenki kapott egy meghívót „Az igazi Advent” című kétrészes, karácsonyt megelőző előadásunkra.

Sokan meghatódottan, elgondolkozva hagyták el a termet, a film mély benyomást tett rájuk. Felvetődött egy újabb vetítés igénye is.

Végül megosztanánk néhány tapasztalatot a film utóéletéről. A vetítést követő első klubfoglalkozások alkalmával a csoportvezető testvérek vezetésével beszélgetéseket tartottunk a filmélményekről. A német kurzuson mintegy fél órán keresztül beszélgettünk az „Új esély” üzenetéről, így akik nem látták, ők is hallhattak a benne rejlő evangéliumról, és kedvet kaptak hozzá, hogy legközelebb ők is megtekintsék. A játékklub egyik résztvevője pedig így nyilatkozott: „Nem mondom, hogy megtértem, de azóta egészen máshogy látom az életem eseményeit.”

Áldja meg az Úr a missziónak ezt az ágát is, hogy minél több emberhez eljusson az evangélium!

Ócsainé Bartalos Klára, lelkészfeleség

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista