2024. június 22. Szombat
Napnyugta: 20:45
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megnyílt a ReményPont Közösségi Iroda
Megnyílt a ReményPont Közösségi Iroda PDF Nyomtatás E-mail

remenypont_megnyito_debrecenben_3Átadásra került Debrecenben 2015. december 12-én a ReményPont Közösségi Iroda, a Tiszántúli Egyházterület első könyvesboltja, amely a tervek szerint változatos programoknak is helyet fog adni.

Szőllősi Árpád lelkész köszöntő szavait követően Ócsai Tamás unióelnök megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy az egyetemváros az ő életében, tanulmányaiban is jelentős mérföldkő volt. Ezt követően Hegyes-Horváth Gézától igei gondolatokat hallhatott az a közel negyven érdeklődő, akiknek a figyelmét fölkeltette az egyháztörténelmi esemény. Egerváriné Kökényes Zsuzsa összefoglalta a Debreceni Gyülekezet könyvárusításának eddigi útját. A gyülekezeten kívül eleinte csupán a Kálvin téri református könyvesboltban volt beszerezhető egy-egy adventista könyv. Jelentős időszak volt a MÁV állomáson Keczán László könyvmissziós tevékenysége, aki több mint egy évtizeden keresztül biztosította a lehetőséget, hogy az átutazó és visszatérő utasok érdeklődését fölkeltse valamelyik kiadvány. Ezt követően Lente Péterné és Czinkota Andrásné folytatta ezt a tevékenységet a Csapó utcán.

remenypont_megnyito_debrecenben_2A fölmerülő igényeket és a lehetőséget meglátva esett a választás Debrecen frekventált helyén, a Pláza szomszédságában elhelyezkedő irodahelyiségre. A ReményPont Közösségi Irodában megvásárolhatóak az Advent Kiadó által megjelent könyvek, valamint az ő jóváhagyásukkal más keresztény kiadók termékei. A Szentírás számos méretben, fordításban, színben és illusztrációval kapható az ízlésesen berendezett központban. A mintegy harminc négyzetméternyi irodában előre láthatóan több szakképzett tanácsadó fogadja a felmért helyi igényekhez igazodva a tanácsra, beszélgetésre vágyókat.

Dacolva a csípős téli széllel, a szolgálattevők rendíthetetlenül állták a sarat a megnyitón. Zongorajáték, duett, kórusszám és költemény hangjai szálltak az éterben, miközben a járókelők apró ajándékot kaptak. Az utca túloldalán lakók is fölkapták a fejüket a rendezvényre, láthatóan érdeklődtek a megnyitó iránt. Az ünnepélyes megnyitó végén nagy keletje volt a vendégek körében a forró innivalónak és süteményeknek. A megnyitó elmúlt, de egy bögre testet melegítő teára és lélekmelengető, bizalmas, utat mutató, reményt adó beszélgetésre bárki betérhet hétköznaponként a ReményPontba.

KBE

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista