2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Befogadó gyülekezetek – új fogalom, újfajta hozzáállás
Befogadó gyülekezetek – új fogalom, újfajta hozzáállás PDF Nyomtatás E-mail

befogado_gyulekezetek_5Egy divíziós projekt részeként coreChurhc-képzés volt Debrecenben 2016. január 15. és 17. között. Az előadásokat Kovács-Bíró János, a Transzeurópai Divízió Ifjúsági Osztályának vezetője tartotta. Az előadóval 12 elvet vettek végig a résztvevők, arra a kérdésre keresve a választ, hogy Bibliai útmutatások alapján hogyan válhat egy gyülekezet „menedékgyülekezetté”, azaz befogadó közösséggé; amolyan védelmet nyújtó, irányt mutató második otthonná.

Ezt a programot többek között a Debreceni Gyülekezet is tesztelni fogja 2016-ban Magyarországon. A Magyar Unió menedékgyülekezet-felelőse Csizmadia Róbert lesz.

befogado_gyulekezetek_2Hozzávetőlegesen hét-nyolc környékbeli gyülekezet képviseltette magát a hétvégén Debrecenben, ahol szombat délelőtt zsúfolásig telt az imaház. A jó hangulatban elköltött közös ebédekkel talán már el is kezdődött az a folyamat, amely hosszú távú célunk is lenne. Olyan légkört teremteni a gyülekezetekben, ami megállítja a fiatalok gyülekezet elhagyását és visszahozza a szétszéledteket.

KBE

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista