2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA – Győri angyalok
ADRA – Győri angyalok PDF Nyomtatás E-mail

adra_hirlevel_-_2016_jan_a_1– Itt vannak! Itt vannak! – hallatszik a ház mögül az örömsikítás, miután megérkezünk a Győri Gyermekvédelmi Központ egyik lakásotthonához. Még ki sem szállunk az autóból, de az apróságok máris előbukkannak, és rohannak felénk.

– Már nagyon vártunk titeket! – ugranak a nyakunkba, és már húznak is be bennünket a melegre, és tapsolnak, és örülnek, és mesélnek, és mutatják a gyönyörű ünnepi díszítést, amit ők készítettek; a kis Kata mutatja az új csizmáját, amit nemrég kapott. Megfogja a kezemet, és már visz is ki engem a teraszra, hogy az elhamarkodott kijelentésemet, miszerint segítünk nekik a munkában, behajtsa rajtam. :-) Miközben folytatom a felmosást, addig ő a vízzel teli vödröt egyensúlyozza mellettem. Majd néz egy darabig, és aggódva megkérdezi:

– A terasz végét és a lépcsőt csinálhatom majd én? Tudod, nagyon szeretek felmosni. :-)

adra_hirlevel_-_2016_jan_a_2És közben csillog a szeme és mosolyog, majd kiveszi a kezemből a felmosót és befejezi a munkánkat. Persze közben is mesél. Most éppen a szüleiről mesél boldogan, hogy milyen jó volt velük találkozni néhány hónappal ezelőtt. Kata két kisebb testvére is ott van velünk. Az egyikük egy hatalmas seprőt tologat maga előtt és előttünk, hogy minél előbb végezzünk. Közben megtudom, hogy ki szokta felhordani a legtöbb sarat az udvarról; hogy az udvaron álló fák közül melyik két fa a legalkalmasabb arra, hogy focikapuként szolgáljon, és hogy miket szoktak az udvaron játszani…

Időközben végeztünk a munkával. Bemegyünk a többiekhez. Az új csizma szépen visszakerül a helyére, a kabát az akasztóra.

– Ez az én kabátom helye – mondja Kata –, de most akaszd ide te a tiédet!

adra_hirlevel_-_2016_jan_a_5Belépünk a nappaliba. Most van időm egy kicsit jobban körülnézni. Mindenhol szép rend van, és karácsonyi díszítés. Megtudom, hogy az „angyalka” ma este hozza majd a karácsonyfát, ha jók lesznek. Aha, akkor így már értem, hogy miért ilyen szorgalmas mindenki! :-)

Olyan most az óriási nappali, mint egy varázslatos hely, angyalokkal tele. Most sehol sem lenne jobb, mint itt! :-) A gyerekek készségesen mesélik, hogy mi minden történt velük, boldogan ünneplik a rögtönzött fekvőtámaszverseny győztesét, ragyogó szemekkel hallgatják Zsóka néni karácsonyi történetét, és veszik át az ajándékokat. Pár pillanat telik csak el, és mindenki az új ajándékait próbálgatja és mutogatja egymásnak.

–Tessék! – mondja Kata az egyik kislánynak, aki szintén önkéntesként volt velünk. Egy banánt nyújt felé. – Szereted? Én kettőt kaptam. Ezt szívesen neked adom, ha szeretnéd.

– Nézd! Milyen szép fogkefe! – mutatja Danika az ajándékát a nevelőnek.

– Készültünk nektek valamivel! – súgja nekem Kata, majd felszalad az emeletre. Hamarosan már fentről hangzik a hangos invitálás: – Jöjjön mindenki! Gyertek fel!

adra_hirlevel_-_2016_jan_a_3Felmegyünk a lépcsőn, ahol hirtelen egy bábszínház nézőterén találjuk magunkat. A gyerekek énekelnek, báboznak… Nem lehet sírás nélkül kibírni. Kata észreveszi a könnyeket, leállítja az előadást, és kioson a paraván mögül, leszalad és egy maroknyi zsebkendővel tér vissza. Kiosztja a nézőtéren. Folytatódhat az előadás. A bábállatoknak sikerül a karácsonyi küldetésük. Elérkezik az utolsó szám. Hatalmas a siker. :-)

Sajnos muszáj elindulnunk. Nem ez volt az első hely aznap, és már késő van. Téten, Jánossomorján, Csornán és Győr-Ménfőcsanakon járt aznap az ADRA-önkéntesek csapata!

Fájdalmas a búcsúzás. Hazafelé az autóban az élményekről beszélgetünk... De jó volt! Ugye holnap visszajövünk?

adra_hirlevel_-_2016_jan_a_6Gyerekek… Ilyeneké a mennyek országa, ugye?! Nem aggódnak, nem keserednek el a helyzetük miatt, hanem hálásak mindenért. Még egy új fogkeféért is, vagy, hogy nem egy banánt kaptak, hanem kettőt.

De jó lenne ilyennek lennünk… Mi kell hozzá? Öröm, hála, nevetés… talán ennyi!

Aki nem hiszi, járjon utána! :-) Gyere velünk te is! Az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen várunk rád!

Kis Márta
ADRA kuratóriumi tag

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista