2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szolnoki nyelvi kurzusok
Szolnoki nyelvi kurzusok PDF Nyomtatás E-mail

szolnoki_nyelvi_kurzusok1Már írtunk az Ellen Gould White Életreform Klub tevékenységéről, és az „Új esély” című film vetítéséről. Most egy újabb missziós tevékenységet mutatunk be, amit sok más gyülekezet is használhat.

A globalizáció napjaiban egyre nő az igény más nyelvek tudására, tanulására. Ezért indítottak el Szolnokon 10 évvel ezelőtt egy angol kurzust, melynek legnagyobb látogatottsága 30 fő körüli volt. Működése a lelkész elhelyezése és a helyébe lépő tanárnő eltávozása miatt sajnos egy ideig szünetelt. A csoport egy része azonban megmaradt, most 5-6 fős társalgási kurzusokat tartanak minden hétfőn 18 és 20 óra között.

szolnoki_nyelvi_kurzusok2Ezzel párhuzamosan mintegy 2,5 évvel ezelőtt alakult a német kurzus is egyik testvérnőnk, Zsóka kezdeményezésére. A tanár szerepét Sztán János lelkész vállalta, aki szolgálatából nyugdíjba vonult, de a misszió iránti lelkesedése nem hagyott alább. Mivel tanulmányait Ausztriában végezte, jól elsajátította a német nyelvet, s így osztja meg másokkal.

A létszám változó, 7-14 fő. Néhányan év közben Ausztriában dolgoznak, télen pedig közöttünk mélyítik el, vagy tartják frissen nyelvtudásukat. A felkészültség különböző, de tanárunk kitűnően differenciál, mindenkinek személyre szabott nehézségű olvasmányokat, feladatokat ad.

Gyakran olvasunk és beszélgetünk lelki témákról is, és a gyülekezet rendezvényeire is meghívjuk a csoporttagokat. Így többen részt vettek már hálaadó istentiszteleteinken, előadásainkon, kirándulásainkon és a decemberi, „Új esély” filmvetítésen. Természetesen az élményeinkről a csoportban is beszélgetünk, ezzel elmélyítve a látottakat, hallottakat. Az ünnepekhez kapcsolódóan szót ejtünk azok valódi mondanivalójáról, közösen éneklünk a „Hitünk énekeiből” is.

A gyülekezet előterében minden hétfőn  két órát a német nyelv, és egymás társaságában töltünk. Zsóka a nyelvi kurzusok házigazdájaként a névnapokról is megemlékezik egy kis teával, szörppel, süteménnyel. Mert ez nem csupán egy német nyelvi kurzus, hanem egy baráti társaság, szinte egy nagy család. Ez az egészben a legszebb! Nem csak tanulunk, hanem segítjük egymást, türelmesen, szeretettel.

Kívánjuk, hogy mindenhol ismerjük fel, milyen módon szolgálhatunk környezetük áldására, hogyan mozdíthatjuk elő Urunk visszatérését, és töltsük ki a rendelkezésünkre álló teret!

Ócsainé Bartalos Klára Katalin

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista