2024.  március  19.  Kedd
Napnyugta: 17:56
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Noé bárkája Békéscsabán
Noé bárkája Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

va769ltozatos_o776tletek_sziva769rva769nyraRengeteg ima, közös megbeszélés, reklám és néhány próba után elérkezett a várva várt pillanat:  február 27-én Békéscsabán is megnyitotta kapuit a Tesz-Vesz gyülekezet. Az első alkalom témájának Noé bárkáját választotta gyülekezetünk. A történetben a hangsúlyt Isten oltalmazó szeretetére tettük.

A szombat délutáni alkalmat közös imával indítottuk a résztvevő testvérekkel. Ezt követően a termek dekorálása történt, megépítettük a díszleteket is: az imaház nagytermében bárka készült a padokból, valamint égbolt és szivárvány textíliából. Eközben az étkezésre szánt helyen és a kézműves helyszínen is folytak az előkészületek.

A meghirdetett 15.30-as nyitás előtt érkeztek már vendégek, így a regisztráció után még bőven volt alkalmuk felfedezni az imaházat a testvérek segítségével, valamint a vendégváró falatokra is tudtak időt szánni.

Az ismerkedés után a lelkészünk már Noénak öltözve köszöntötte a megjelenteket, és röviden, pár szóban bemutatta mi is az a Tesz-Vesz gyülekezet, majd elmondta, hogy mi vár ma délután a családokra.

ke769zmu776ves_o776tletek_ba769rka769ra_e769s_a769llatka769kraEzt követően a kézműves helyiségeket vehették birtokba a vendégeink, ahol rengeteg jópofa és finom dolgot készíthettek a témához kapcsolódóan. Kipróbálhatták kézügyességüket állatos maszkok készítésével, hajtogathattak galambot tortacsipkéből, alkothattak szivárványos égboltot papírtányér segítségével, bárkás keksztartót szintén papírtányérból, amibe finom állatos keksz került a gyerkőcök nagy örömére. Szivárványos nyakláncot is fűzhettek gabonakarikákból, az ügyesebbek szivárvány pörgőt készíthettek. Nagy sikere volt a kis hernyónak is, ami pompon és csipesz segítségével készült, valamint zsenília drót felhasználásával pillangót is hajtogattunk, a legkisebbek főzött gyurmával alkothatták meg kedvenc állatkájukat, a fiatalok pedig vászon lepedő és ételfesték segítségével készítették el a szivárványt. A nap kedvence a szivárványos muffin volt, amit senki sem szeretett volna kihagyni. (Ezúton is köszönet mindazoknak a kedves testvérnőknek, akik vállalták, hogy még előző nap sütnek a gyermekeknek). Már a kézműves rész kezdetekor érezhető volt, hogy szűk lesz a hely itt és az étkezésnél is, hiszen várakozáson felüli volt az érdeklődés.

az_istentisztelet_e769s_az_azt_ko776veto779_vacsoraA jó hangulatban és alkotó kedvben bővelkedő kézműveskedés után egy ének kíséretében a készített álarcokban átvonultunk az istentisztelet helyszínére. Itt a családok részt vehettek egy interaktív istentiszteleten, ahol segíthettek Noénak megépíteni a bárkát, az állatok szemszögéből élhették át a bárkába vonulást, a vízözön alatt a bárka (és ezáltal is Isten) oltalmát érezhették – ezt erősítette a gyermekekben Noé (lelkészünk) is a bárkában tartózkodás alatt. Az özönvíz levonulása után a bátor kis galambok is fontos szerephez jutottak. A bárkából kivonulás után közös hálaénekkel köszöntük meg az Úrnak, hogy megoltalmazott minket a veszedelem idején.

Ezt követően egy beszélgetésekkel tarkított hálavacsorán vehettek részt a családok, ahol finom tésztaféléket fogyaszthattak.

A vendégek távozása és a rendrakás után mi is hálát adtunk az Úrnak, amiért ilyen sok áldásban részesített bennünket már az első alkalommal, és kértük Őt, hogy a továbbiakban is maradjon velünk ebben a szolgálatban. Hiszen nélküle ez nem jöhetett volna létre.

Ez úton is szeretném megköszönni a környező gyülekezetekből jött testvéreknek és a gyülekezet gyermekeinek a segítségét és bátorítását, hiszen csapatra volt szükségünk, és ez a csapat velük együtt volt teljes! Hálásan köszönjük Dórinak és Clair-nek, hogy megismertették velünk ennek az áldott szolgálatnak az alapjait.

Bátorítani szeretném az ország többi gyülekezetét is, hogy fogjatok bele ebbe a szolgálatba, pályázzatok rá, mert hihetetlen áldásokat tartalmaz minden résztvevőnek. Rengeteg munkával jár, de higgyétek el, nagyon megéri látni a vendég családok és gyerekek tekintetét, mosolyát, ahogy betölti őket az Úr szeretete.

Zana Zoltánné Inci

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista