2024.  március  19.  Kedd
Napnyugta: 17:56
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Találkozás testvéreinkkel a szeretetszolgálatban
Találkozás testvéreinkkel a szeretetszolgálatban PDF Nyomtatás E-mail

pe769celi_ke769pze769s_adra12015 őszén a vezetőséggel nagy örömmel kezdtük el tervezni és kidolgozni a jövő évre vonatkozóan a nemrégiben Pécelen megvalósult tisztviselőképzés programjait. Az ADRA szolgálatában naponta tapasztaljuk, hogy sok testvérünk érdeklődik a szociális munka számos területe iránt, de egy-egy telefonbeszélgetés kevés ahhoz, hogy minden kérdésre választ adjunk. Az ADRA szolgálatok alkalmain is csak az adott gyülekezettel vagy körzeti napokon a körzet gyülekezeteinek tagjaival találkozunk. Azonban 2016. február 28-án sok-sok testvérrel beszélgettünk és gondolkodtunk együtt.

Sitkei Zoltán speciális mentő, aki az ADRA kuratóriumának tagja, arról beszélt, hogy miként segíthetünk hatékonyan katasztrófahelyzetekben. Elmondott számos tapasztalatot is. Igazán sok érdeklődő jelezte, hogy a továbbiakban szeretne csatlakozni ehhez a nemes szolgálathoz.

bodna769r_ja769nosne769_a_gyermekve769delmi_programokro769l_besze769lBodnár Jánosné, aki szintén kuratóriumi tag, azokról a gyermekekről mesélt, akik számára a család csak egy vágyálom. Akik nem kapnak sem megbecsülést, sem elfogadást. Árva, szegény és betegségekkel küzdő gyermekek és fiatalok ők, akik számára minden jó szó igazi kincs!

Simon Attila, az ADRA menekültügyi koordinátora beszámolt a szervezett segítségnyújtásról. Az ASI és az ADRA közös tapasztalatairól, olyan emberi történetekről, melyekben nem az ítélkezés a feladatunk, hanem az azonnali segítségnyújtás.

Nagyon aktívak voltak a szekcióban részt vevő testvérek, sok kérdést beszéltünk meg. A szociális támogatás számos formáját is, és az összegyűjtött tapasztalatokkal szeretnénk további válaszokat és tanácsokat adni az érdeklődő testvéreknek a nyári missziókonferencián is.

Isten áldása nyugodjon meg a résztvevőkön, az elhatározásokon, a lelkesedésen, és erőt kérünk tőle a szolgálathoz is, melyet ránk bízott!

Zohán Tünde

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista