2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szünidei Bibiliai Tábor Nemesvámoson
Szünidei Bibiliai Tábor Nemesvámoson PDF Nyomtatás E-mail

...és az utolsó nap felemelkedtünk

Szünidei Bibiliai Tábor Nemesvámoson
Azt hittük, hogy most kevesebben leszünk, csak úgy 50-60-an, ugyanis egy másik felekezet is éppen a miénkkel egy időben tartotta a sajátját. Legalább nem leszünk annyira leterhelve, és többet tudunk foglalkozni mindenkivel - gondoltuk. De „csalódnunk kellett", mert most is 90-en voltunk, plusz a tanítók és a segítők.

Természetesen egy biblia táborról van szó.

A téma a széles és a keskeny út, a jó és a rossz közti választás lehetősége. Ábrahám és Lót, Jónás, valamint Mózes történetét jelenítettük meg, hogy jobban megértsék a gyerekek a választás tétjét és következményét.

Az utolsó napon, amikor a szokásos vidámparkot rendeztük, egy nagyszerű tapasztalatunk volt. Egész héten vártuk a szélcsendes időt, mert egy hőlégballont rendeltünk, hogy mindenkit felemeljen a levegőbe egy rövid időre, de a szél állandóan fújt, lehetetlenné téve a tervet. Végül szombaton erős fohászkodások közepette és hitünket megerősítve kijelentettük a táborlakók és szüleik előtt, hogy másnap reggel 8 órára jöjjön mindenki hőlégballonozni, mert kértük Istentől a jó időt. Még ekkor is erős szél fújt.

És a csoda megtörtént! Másnap reggel 8-tól 10-ig - ameddig a bérlés szólt - csodálatos, szélcsendes idő lett. De csak 10 óráig, és másnap pedig már megint viharos volt az időjárás.

Így zajlott a 10. Nemesvámosi Szünidei Biblia Tábor.

Végezetül egy kérdés és egy válasz.

Felvetődhet, hogy az idő kellemes eltöltésén kívül mi értelme van egy ilyen tábornak, amikor még nem is látjuk a munka eredményét. A válasz reménnyel és új lendülettel tölt el bennünket. Ezeknek a gyerekeknek (a táborlakók 80-90%-a nem adventista szülők gyereke volt), majd később mint felnőtteknek az életében egy választ váró helyzetben az Isten fel tudja eleveníteni azt a bibliai megoldást, amit ezen a néhány napon tolmácsoltunk.

Isten a késői esőben csak azt a magot tudja növekedésre késztetni, amit még az eső előtt elvetettek.

Isten áldjon meg mindenkit!

 

Pásztor Csaba
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista