2024. április 28. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow SPORTTÁBOR – „Ép testben, ép lélek”
SPORTTÁBOR – „Ép testben, ép lélek” PDF Nyomtatás E-mail

Sporttábor szervezői
1997 óta immár tizenegyedik alkalommal szerveztünk tábort Szentgyörgyvölgyben, az Őrség kicsiny falujában. Idén július 22-29. között lehettünk együtt a sportot szeretők, a kirándulást kedvelők és a lelki dolgok iránt érdeklődőkkel. A hét folyamán 80-an vettünk részt a táborban ebből 36-an voltak abszolút újoncok, valamint mintegy 20 fő nem rendelkezett adventista háttérrel.

A tábor ideje alatt minden délelőtt voltak lelki foglalkozások, amelyeket csakúgy, mint az elmúlt két évben, most is Dr. Szigeti Jenő lelkipásztor vezetett, mint előadással egybekötött beszélgetéseket. Mottón: „Tanuljunk, könnyen, gyorsan embernek maradni!" A délelőtti alkalmakon tanulhattunk a hitről, szeretetről, munkáról, bűnről, kegyelemről és a megbocsátásról. Külön öröm volt, hogy a táborozok szinte teljes létszámmal vettek részt az áhítatokon. Sok kérdés merült fel az elhangzottak után, ezért minden este Szigeti Jenő testvér külön beszélgetést tartott a kb. két tucat érdeklődő részére.

Dr. Szigeti Jenő lelki foglalkozást tart
A hét folyamán ismét kirándultunk a szomszéd faluba, Velemérre, és megtekintette a csoport a szentgyörgyvölgyi református templomot, Szigeti Jenő testvér kalauzolásával. A jó időben sokat mozoghattunk, sportolhattunk, röplabdázhattunk, pingpongozhattunk, focizhattunk, kosarazhattunk, teniszezhettünk, és nem utolsósorban csobbanhattunk és fürödhettünk a medencében. Néhányan pedig megismerhették a fazekasmesterség kulisszatitkait is.

Táborunk vendége volt két élsportoló. Sárközi Georgina a magyar utánpótlás válogatott kosárlabdázója, aki öt napot töltött köztünk, és kitűnően érezte magát közösségünkben. Ezt bizonyítandó jelezte, hogy jövőre is szívesen táborozna velünk. Másik vendégünk Bardóczky Kornél teniszező, a világranglista 465. helyezettje, a magyar Davis Kupa válogatott első számú játékosa volt, aki idei táborunkban már másodszor töltött velünk egy teljes napot. Kornél táborunk teniszbajnokával, Horváth Péterrel, valamint a második helyezett Gáspár Zsolttal is játszott egy-egy 15 perces bemutató mérkőzést, és örömmel vett részt az aznapi beszélgetésekben.

A szombati nap külön áldása volt a Zalaegerszegi Gyülekezet 14 tagjának látogatása. Velük együtt több mint hetvenen dicsőíthettük együtt Istent a szolgálatokon és az igehirdetésen keresztül.

Majd elérkezett a búcsúest, ahol a résztvevők elmondhatták a hét folyamán szerzett tapasztalataikat, és kihirdettük a gyermekrajzverseny eredményét is, melyen Rajki Anna első helyezést nyert, Jánosi Csilla pedig különdíjat kapott. A jelenlévők megszavazták, hogy szívesen eljönnének Kecskemétre szeptember 22-23-án egy tábortalálkozóra, így két hónap elteltével a kialakult kis közösség ismét együtt lehetne.                                          

Végezetül, de nem utolsósorban, szeretnénk megköszönni a házigazda, Gódorné Nagy Mariann vendégszeretetét és rugalmasságát, amit a hét során tanúsított irányunkban. Valamint az éttermet vezető Barabás Csabának és lelkes stábjának is hálásak vagyunk a kitűnő vendéglátásért, amely nagyban hozzájárult a tábor színvonalához.

Induláskor a résztvevők közül már 40-en jelezték, hogy jövőre ismét szeretnének eljönni a sporttáborba, 2008. július 27. és augusztus 3. között. Ha Te is kedvet kaptál, kedves Olvasó, akkor jelentkezz a fennmaradó helyek valamelyikére. Nem fogod megbánni!

 

Hoffer Zoltán
táborvezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista