2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Biblia Levelező Iskola Tábora Balatonlellén
A Biblia Levelező Iskola Tábora Balatonlellén PDF Nyomtatás E-mail

BLI tábor résztvevői
Az idén - 2007. július 11. és 17. között - is sikerült megszervezni Balatonlellén a Biblia Levelező Iskola nyári táborát. Ez az idei alkalom az ötödik volt, és az eddigiekhez képest a legtöbb résztvevő, több mint 80 fő vett részt a táborban. A hallgatók örömmel hozták el barátaikat, családtagjaikat is. Az idő most is nagyon kellemes volt, hiszen a Balatonon nem mellékes, hogy az időjárás jó befolyással legyen mindenki közérzetére, a hangulatra, a nyugodt békés beszélgetésekre és ismerkedésre a parkban.

A hallgatók most is különösen hálásak voltak az előadásokért, ugyanis a levelezés során az egyik állandóan visszatérő kérdés és téma a teremtés vagy evolúció kérdése, amit Dr. Tokics Imre vezetésével boncolgattunk. Külön segítség volt ebben a témában megjelent könyve is. Az idei résztvevők különösen szerettek olvasni, így a héten kiosztott könyvek gyorsan cseréltek gazdát, és nagy lelkesedéssel olvasták az előadások után az aktuális könyveket, és a felmerülő kérdésekről csoportokban, kisebb társaságokban beszélgettünk gyakran késő estig.

Gyermekfoglalkozás
Ócsai Tamás a régészetről és a testi-lelki egészség kapcsolatáról tartott előadást a Biblia fényében. Dr. Szigeti Jenővel fontos hitbeli kérdéseket beszélhettünk meg a törvény és kegyelem kapcsolatának témájában, és ezek az előadások valóban beszélgetéssé alakultak, hiszen nagyon aktívan részt vettek a hallgatók, és bátran tettek fel őszinte és izgalmas kérdéseket.

Szombaton Szabó László vezetett bennünket igei gondolatokkal. Ezen a napon a hallgatók közösen vettek részt az istentiszteleten, így megízlelhették a szombat különlegességét és különös áldásait is. Az estét egy nagyon hangulatos koncert zárta. Az Éjféli Kiáltás Gospel kórus fiatalos lendületével tett bizonyságot hitéről. Örülünk annak, hogy a tábor hangulatát ők is megszépítették.

Az előadások ideje alatt természetesen most is külön foglalkozás volt a gyermekek részére, Gyetvai Gellért segített nekik is örömtelivé varázsolni ezt az időt.

Köszönjük a balatonlellei üdülő gondnokának, Bajusz Gyulának és minden munkatársának, hogy mindenben a segítségünkre voltak a tábor ideje alatt.

Az alábbiakban hadd álljon itt egy baráti társaság élménybeszámolója:

A résztvevők a közösségi teremben
„A július közepén - az Adventista Egyház által - megrendezett balatonlellei tábor életünk legszebb emlékei közé fog tartozni. Nem tudunk meghatottság nélkül gondolni azokra a szép napokra, amikor együtt voltunk, közösen emeltük fel szívünket az Úrhoz.

Már a szervezés elején, még ismeretlenül is érezhető volt az a nagy segítőkészség, szeretet, amellyel elszállásoltak bennünket. Minden kívánságunkat figyelembe vették.

Mi, a 3-as kis csapat a legideálisabb feltételek között kezdhettük meg a nyaralásunkat. A kis szobánk és az ellátás tökéletes volt. Annyit fogyaszthattunk, amennyit csak kívántunk. Nem is értettük, s még ma sem, hogy hogyan sikerült ezt az ellátást ennyiből kihozni.

És akkor még nem is beszéltem a legfontosabbról, arról a szeretetről, amelyet lépten-nyomon tapasztaltunk. Nem olyan evidens ez egy olyan közösségben, ahol a tábor résztvevőinek 90%-a nem az Adventista Egyházhoz tartozott.

A világban azt tapasztaljuk, hogy dúlnak a vallásháborúk, még a keresztény egyház különböző felekezetein belül is. És lám, itt mit tapasztaltunk, hogy mindegy volt, ki hova elkötelezett. A lényeget láttuk meg, mégpedig, hogy az Istenhez való igyekezetünk óhaja közös, melyet együtt könnyebb kifejezni.

Itt a táborban megértettük, hogy testvérek vagyunk a teremtés és Jézus által egyaránt. Életünk feladata a szeretet tanulása és tanítása. Ezt nagyon szépen közvetítette a szervező Ócsai házaspár, elsősorban szilárd, Istenbe vetett hitükkel, szép családjukkal, magatartásukkal példát mutatva a közösségnek. Szelídségük, okos, meggyőző viselkedésük minden túlzás nélkül rendkívülinek számít ma.

A tábor gondnokáról is meg kell emlékeznünk, szeretete, odafigyelése páratlan.

Nagyon felemelőek voltak azok az előadások, amelyeket a meghívott vendég előadók nyújtottak nekünk. Az első előadás után azt gondoltuk, hogy ennél szebb élményt már nem is kaphatunk, amikor jött a következő s a következő. Ezt még tetézte a fiatal, „Éjféli Kiáltás" elnevezésű kórus, akik egy egész este szórakoztattak bennünket. Üdeségük, elkötelezettségük, igaz hitük szinte sugárzott belőlük. Én még meg is könnyeztem őket, annyira meghatódtam.

Jövőre is szeretnénk ide eljönni. Ez az aktív pihenés, lelki felemelkedés nagyon fontos az ember életében. Hálásan köszönünk mindent!" - Gyöngyösi Miklósné, Dévay Katalin, Rutkainé Kapitány Julianna Budapestről.

 

Ócsainé Demeter Irén
BLI

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista