2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA Tábor Balatonlellén
ADRA Tábor Balatonlellén PDF Nyomtatás E-mail

A balatonlellei Konferenciai Központ, ami csaknem 60 éve már, adventista generációk nevelője volt, ebben az esztendőben is jelentős szolgálatot teljesített. Nemcsak adventista gyerekeknek adott helyet, hanem itt rendezték az idén is a levelező bibliaiskolások táborát és még sok más hasznos egyházi csoport konferenciát. Azt is örömmel tapasztaljuk, hogy az egyház lelki nevelésének szolgálatában is jeles eredményeket ér el ez a nagyon fontos intézményünk.

A sok viszontagság után egyre jobban magára találó magyarországi ADRA kezdeményezésére egy fontos, és a konferenciai központ eredeti célkitűzéseihez méltó rendezvény volt az augusztus 8-14-e között megrendezett tábor, ahol 107 szociálisan rászorult gyermeket és felnőttet tudtunk együtt nyaraltatni. Nemcsak fizikai jólétükről gondoskodtunk, hanem a lelki kenyeret is sikerült eredményesen közöttük megtörni. Farkas Attila testvér naponta tartott számukra áhítatot, amibe dr. Szigeti Jenő testvér is besegített. A résztvevők közül többen először voltak hívő keresztény közösségben. Többen elmondták, hogy az elhangzó Ige maradandó nyomokat hagyott bennük.

40 gyerek érkezett Győrből, Ménfőcsanakról és Csornáról 4 fő kísérővel. Az állam lakóotthonos ellátásban gondoskodik róluk. A legfiatalabb közöttük 3 esztendős volt, míg a legidősebb 18 esztendős. A résztvevők másik csoportja  16 fogyatékkal élő felnőtt volt kísérőkkel a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány szervezésében. Könnyekre fakasztó látvány volt, ahogyan lábbal rajzoltak, írtak, és mégis teljes szívvel örültek ezek az emberek. Volt egy töredékes család is egy anyaotthonból, ahová az édesanya a férj bántalmazásai elől menekült el a gyermekeivel, akiket egyik gyülekezetünk karolt fel. A legmesszebbről egy 15 fős, csak románul beszélő csoport jött, Zanestiből, Brassó mellől. Őket a Dél-erdélyi Egyházterület patronálta. Ezek a gyerekek szinte születésüktől fogva erdőkben, csatornákban az utcán éltek addig, amíg erdélyi testvéreink nem teremtettek otthont a fejük fölé. Őket orvosi, védőnői vizsgálatban részesítette a magyar ADRA. Sajnos az eredmény lehangoló: minden gyerek alultáplált volt. A magyar ADRA vállalta hogy hosszútávon gondoskodik róluk.

A napi foglalkozások, kirándulások és a közös játék, a fürdés öröme, reméljük minden résztvevőnek feledhetetlen élmény marad. Örülünk, hogy tudtunk valamit tenni értük úgy, hogy a hirdetett evangéliumból megtapasztalt szeretet lett ezeknek a sok viszontagságot megélt emberkéknek a szívében.

 

Szeretnénk köszönetet mondani a Dél-erdélyi Egyházterületnek, a Magyar Uniónak, a Dunamelléki Egyházterületnek, valamint azoknak a gyülekezeteknek és magánszemélyeknek, akik támogatták táborunkat. Feledhetetlen élmény volt ez minden gyerek számára, és kívánjuk, hogy a jó Isten áldjon meg áldozatkészségetekért.

 

ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista