2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztény Orvoskonferencia Debrecenben
Keresztény Orvoskonferencia Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

Nagy örömömre 2007. augusztus 24-26. között családommal együtt részt vehettem a Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságának (KOMT) XI. országos konferenciáján.

A KOMT 16 éve alakult Magyarországon, és célja, hogy a Krisztusban hívő, egészségügyben dolgozó embereket összefogja helyi és országos szinten. Minden évben tartanak konferenciát, idén Debrecenben, csodálatosan szép környezetben lehettünk együtt kb. 150-en. Hívő orvosokon kívül gyógyszerészek, ápolók, mentálhigiénés szakemberek, pártoló tagok és családtagok is részt vettek. A konferencia témája: „Szolgálat, felelősség, remény a XXI. században", a választott igei mottó pedig Jn 15:17 volt: „Ezt parancsolom néktek: szeressétek egymást".

Komoly, színvonalas, hiterősítő előadásokat hallhattunk elismert, keresztyén előadóktól.

Témák voltak pl. prof. dr. Ádány Róza: A magyar lakosság egészségmagatartása, dr. Ferencz Péter (KOMT elnök): Keresztény felelősség az utolsó időkben, Berényi Dénes (fizikus, akadémikus): A tudomány, mint felelős szolgálat. Ezen kívül volt szó a hollandiai legális eutanázia gyakorlatáról, vagy pl. jogi, etikai kérdésekről a mesterséges megtermékenyítés témakörében. Hallhattuk a dévai gyermekotthon vezetőjének - Böjte Csaba katolikus szerzetesnek - bibliai irányelveit a családi kötelékek és szerepek fontosságáról, és Pintér Sándor gyermekgyógyász professzornak a gondolatait A szülői példa jelentőségéről az utódok viselkedésében témakörben. 

E neves előadók között megtiszteltetésnek éreztem, hogy magam is megoszthattam gondolataimat A kórházi gyógyítás lelki aspektusai címmel. Az előadásomat úgy állítottam össze, hogy az adventista egészségügyi életelveket is megismertettem a kollégákkal. Nagyon pozitívak voltak a visszajelzések.

Ezen kívül lehetőség nyílt arra, hogy a neves Harmat kiadón kívül egyedül az Élet és Egészség Könyvkiadó Kft. könyveit is terjeszthessük. Zsuppos László és munkatársai áldozatos szolgálata nyomán a konferencia résztvevői igen sok adventirodalmat vásároltak.

Az áhítatok, közös dicsőítések során igazi lelki közösséget élhettünk át. Kicsit sajnálom, hogy az adventista egyház egészségügyben dolgozó tagjait dr. Gera Zsuzsanna kollegámmal együtt csupán mi képviseltük.

Ezúton biztatok minden érintettet, hogy legyen tagja e keresztény társaságnak. Célunk: közösen megélni a Krisztus-hitet, egymást erősíteni, és nem utolsósorban az adventista egészségügyi üzenetet továbbítani. Ennél nagyszerűbb alkalmat keresve sem találhatunk. 

Minden érdeklődőnek szívesen adok felvilágosítást a 20/824-6702-es telefonon, ill. a www.komt.echt.hu oldalon bővebb információt lehet olvasni.

 

Dr. Szemenyei Gabriella, belgyógyász, Orosháza
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista