2024. május 09. Csütörtök
Napnyugta: 20:07
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Szolgálat és küldetés arrow Egészségügyi szolgálat arrow Életmód cikkek arrow Apró óriások
Apró óriások PDF Nyomtatás E-mail

Nemrégiben egyik kedves ismerősünkkel beszélgettünk, aki érdeklődött hogylétünk felől. Éppen ekkor kapott a férjem egy telefonhívást, nem túl rózsás hírekkel. Ez aztán meghatározta a beszélgetés további menetét. Amikor is már alaposan kipanaszkodtuk magunkat, ismerősünk csak annyit mondott: „Ide figyeljetek! Nem ezek az élet igazán nagy dolgai!"

Azóta egyre többet beszélgetünk a családban arról, hogy melyek az élet valóban nagy dolgai? Természetesen a munka, a megélhetés, a háztartás, az iskola ezek mind-mind nagy dolgok, meghatározók. Ennél azért továbbmentünk, és rá kellett jönnünk, hogy vannak „nagyobb" dolgok is ezeknél: egy baráti látogatás, mosogatás a párunk helyett, játék a gyermekkel egy rohanós hétköznap, leülni leckét írni mellé - akkor is ha nincs időnk, egy kiadós családi beszélgetés a vacsoraasztalnál...

Itt a nyár, mindannyian pihenésre, kikapcsolódásra vágyunk. Nagy dolgokra, maradandóakra, emlékezetesekre. Ugye elhiszik nekem, hogy ez nem pénz és anyagi jólét kérdése? Ha az élet nagy dolgait keresik ezen a nyáron, akkor keressék a kapcsolatot önmagukkal, társukkal, családtagjaikkal! Éljék meg az élet apró örömeit, amelyek emlékezetessé, maradandóvá tehetik ennek a nyárnak is az emlékeit!

 

Gerlai Krisztina
 
< Előző   Következő >

 
 
 
Egészségügyi szolgálat
Egészségügyi Szolgálatok Osztálya
Életmód cikkek
Túratábor
Letölthető anyagok
Joomla Toplista