2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lélegezz szabadon!
Lélegezz szabadon! PDF Nyomtatás E-mail

Kurzusvezető-képzés Balatonlellén

ImageAz Országos Dohányfüstmentes Egyesület (ODE) főtitkára, Szigeti László, egészségnevelő hetet szervezett 2007. augusztus 21-28-ig Balatonlelle-felsőn, az Adventista Konferenciai Központban.

A hét során a Lélegezz szabadon! program leendő kurzusvezetői képzést kaptak Farkas Dániel nyugalmazott lelkész vezetésével, aki beszámolójában ismertette az egyesület célját: hogy minél több településen bekapcsolódjanak a dohányzás-leszoktató programba. Többek között lehetőség van általános iskolákban megelőző foglalkozások tartására, és ennek a kurzusvezető-képzőnek is az a fő célja, hogy országos lefedettséget biztosítson a témában.

Nem csak a képzésre jelentkezők, hanem a tábor minden lakója részt vehetett az előadásokon, kurzusvezetői vizsgát azonban négyen tettek: Hegyes Károly és felsége Hegyesné Erdei Ildikó Fehérgyarmatról, Petőh Imre lelkész Kaposvárról és Major Józsefné Józsáról.

„Ez a program valóban felkészített engem erre a feladatra, öröm volt számomra, hogy új barátokra találtam a résztvevő testvérekben. Elhatároztuk, hogy a jövőben kölcsönösen segíteni fogjuk egymást, de imádkozni is fogunk ezért a missziós lehetőségért" - nyilatkozott Major Józsefné.

„Nagyon jó közösségben voltunk - mondta Hegyesné Erdei Ildikó -, sokat tanultunk egymás tapasztalatából. Mk 11:24 motivált bennünket végig a képzés során: »Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek.«"

„Véletlenül csöppentem a csapatba - tudtuk meg Petőh Imre lelkésztől -, nagyon jól éreztem magam. A dohányzásról leszokató csoportos foglalkozás szerintem is egy jó lehetőség az emberek megszólítására, elérésére. Hiszem, hogy sok ember van, akiket Isten ezen a programon keresztül tud elérni."

 

(Major Józsefné)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista