2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Röplabdatorna
Röplabdatorna PDF Nyomtatás E-mail

Röplabdásaink harmadikok lettek Horvátországban

A csapat Szeptember 30-án a Zágráb melletti Zapresic adott otthont a 2. Közép-európai Adventista Amatőr Röplabda Találkozónak. A horvátországi kisváros sportcsarnokában öt ország - Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Magyarország - tizenkét együttese vetélkedhetett a helyezésekért. A magyar adventista csapatot kilenc fő alkotta. Kecskemétről és Budapestről négy-négy fő, míg Gödöllőről egy játékos csatlakozott az együtteshez (Baksa Anita, Naszvadi Sára, Péter Andrea, Gáspár Zsolt, Havasi Zoltán, Hoffer Zoltán, Horváth Péter, Székeli Dániel, Széplaki Hunor).

Az eseményt a helyi lelkész nyitotta meg, aki rövid köszöntője után imádkozott a rendezvényért, és sportszerű küzdelmet kért a jelenlévőktől. A magyar csapat a hatos csoportban a második helyet szerezte meg, megelőzve horvát, bosnyák és szlovén ellenfeleit. Így a nyolc között a Budicki gárdáját magabiztos, látványos játékkal 25:15-re verték. A döntőbe jutásért az újvidékiekkel találkoztak. A tavalyi finálé tehát megismétlődött, ahol csapatunk jól kezdett, de 12:9-es vezetés után rövidzárlat következett, amit a szerbek kihasználtak, és végül 25:18-ra nyertek. A harmadik helyért jöhetett a horvát Pula csapata, melyet nagy csatában, 25:22-re legyőzve sikerült megszerezni.

Hoffer Zoltán, az együttes csapatkapitánya a következőképpen értékelte a tornát: „A tavalyi győzelmünk után ismét esélyesként érkeztünk a versenyre. Sajnos a csoportban kikaptunk egy szlovén együttestől, akik végül másodikak lettek az Újvidék mögött, így a tavaly óta erősödött mezőnyben a körülményekhez képest jó helyezést értünk el, mert felállhattunk a dobogóra. Ezzel meghívást kaptunk a november 25-én, Újvidék mellett, majd a december 8-9-én Innsbruckban sorra kerülő versenyekre."

 

H. Z.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista