2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Országos Ifjúsági és Zenei Tábor
Országos Ifjúsági és Zenei Tábor PDF Nyomtatás E-mail

A kórus Augusztus 5-12. között újra hangosak lettek az énekléstől Lovasberény utcái. Idén nyáron immár 5. alkalommal került megrendezésre az Országos Ifjúsági és Zenei Tábor, amelyre 36 lelkes fiatal érkezett az ország különböző részeiről, hogy énekekkel és zenével együtt dicsérhessék Istent.

Reggel trombitaszó ébresztett, amely közös áhítatra és reggelire hívott. Ezt követően a lelki táplálék sem maradhatott el. A hét folyamán Gyürüs István és Zoboki Nóra lelkészek is hozzájárultak szolgálatukkal a tábor jó hangulatához. A nap többi részét az órákig tartó próba és a jótékonysági koncertekre való készülődés töltötte ki. Egész héten éreztük Isten vezetését és áldását.

A péntek esti jótékonysági koncertet - melynek a lovasberényi gyülekezet imaterme adott helyet - a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek javára szerveztük. Meghívásunkra sok vendég érkezett a faluból. A polgármester úr is tiszteletét tette a koncerten.

Második koncertünk a székesfehérvári imaházban volt, szombaton este. Ez alkalommal az autista gyermekek és fiatalok támogatására gyűjtöttünk. Hálásak vagyunk a Jó Istennek, hogy segíthettünk másokon és megtapasztaltunk: „Aki mást felüdít, maga is felüdül".

Bokor Tímea

 

Kommentár: Még ha akadnak is nehézségek, a végén valahogy mindig minden jóra fordul, mint a mesékben.

Sokat fejlődhettünk ez alatt a néhány „próba dús" nap alatt a türelmes és folyton vidám karmester mellett. A kiránduláson, métázásokon és próbákon is sikerült egy csapattá kovácsolódnunk. Mondhatnám azt is, hogy csupa vidámság, nevetés, kacagás... Végtére is ezek sem hiányoztak, de voltak próbatételeink is. Két jótékonysági koncert várt ránk, a kis csapat pedig szeretett sokat beszélgetni, és sokszor figyelmetlen volt. Így még nehezebb dolga lett a karvezetőnknek, de ennek ellenére is vidám maradt. Egészen a koncert előtti utolsó estéig. Minden erejét elvettük. Ekkor elgondolkodtunk. Végre észrevettük magunkat, vagy inkább végre mást is észrevettünk. Aztán meglepetésként elkezdtünk próbálni vezető nélkül. Így új erőt adtunk a karmesternek a folytatáshoz. A koncertek is jól sikerültek.

„És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítalak, és te dicsőítesz engem" (Zsolt 50:15).

Valahogy így telt el a zenei tábor. Köszönjük!

Győrik Ágnes

 

 

Sajtóvisszhang

Az Országos Ifjúsági és Zenei Tábor résztvevői által, a székesfehérvári imaházban adott segélykoncertről. Az alábbi vélemény a település helyi, havonta megjelenő lapjának, a Berényi Újságnak a hasábjain jelent meg.

 

„Lovasberényi lakos révén évről évre látom a Kossuth utcában táborozó fiatalokat, kézhez kapom a meghívókat a koncertjeikről, de még nem volt szerencsém látni, hallani őket. Néhány éve kollégák vagyunk Földesi Hajnalkával, aki szervezi és otthont ad a tábornak.

Mivel van egy 15 éves autista fiunk, többször beszélgettünk róla, milyen nehézségekkel kell szembenéznünk az ő nevelése során. Meséltem a többi gyermekről, szüleikről, tanáraikról, a speciális nevelési módszerekről. Hajnalkától jött az ötlet, hogy az idei jótékonysági koncert bevételét sorstársaink javára ajánlanák fel.

2007. augusztus 11-én aztán egy csodálatos élményben volt részem, amikor Székesfehérváron megnézhettem a fiatalok előadását. Az ember lelkéig hatolt a zene és a mondanivaló, ami benne rejlik. Az előadásmód páratlanul lendületes, örömmel és jól képzetten zenélnek a kórus tagjai, egy kiváló karmesterrel az élen. Olyan kisugárzásuk van, hogy kis időre feledtetni tudták velem minden bánatom.

Szép számú érdeklődő gyűlt össze, akiknek köszönjük a lelki támaszt, és az adományokat. A zenélő fiataloknak pedig köszönet és hála az önzetlen gesztusért. További életükhöz, zenei tevékenységükhöz sok sikert, áldást és jó egészséget kívánok!

Köszönettel: Ollári Istvánné"

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista