2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hírek a Józsai Gyülekezet életéből
Hírek a Józsai Gyülekezet életéből PDF Nyomtatás E-mail

Zágonyi Jakabné
90. születésnapját ünnepelte Zágonyi Jakabné (P. Kovács Mária) 2007. július 25-én. A gyülekezetünkben mindannyiunk Zágonyi mamája ő. 1917. július 25-én született Hajdúnánáson az Árpád utca 70-es számú házban, mely még ma is áll! Református szülők gyermekeként nevelkedett.

1939. március 25-én házasságot kötött Zágonyi Jakab református lelkésztanítóval. Nyolc gyermekük született.

1950 tavaszán egy álomban látta az Úr Jézust, aki nevén szólította: „Mária kövess engem!" Egy hét múlva felkereste egy böszörményi testvérnő, Uzonyi Zsuzsanna, aki korábban nem is ismerte őket. Ekkor kezdték tanulmányozni a hitelveket, megismerkedtek a szombat igazságával, és el is fogadták azt. Férjével együtt 1950. december 23-án mindketten megkeresztelkedtek, a debreceni Szent Anna utcai gyülekezetben.

Hajdúnánáson a Rákóczi utca 37. szám alatt a Zágonyi család adott otthont a gyülekezetnek 25 évig. Mama 25 éven át volt a gyülekezet gondnoka (pénztáros- takarító- diakónus szolgálatokat látott el).

1988. július 23-án elhunyt férje, Zágonyi Jakab. 19 éve özvegyen éli életét. Hat gyermeke él - ebből öt családos -, hét unokája van és hat dédunokája.

Mama jelenleg a Józsai Gyülekezet tagja. Mindnyájunk számára példa értékű az ő és családja hűsége az Úr Jézushoz. Hálával tartozunk Istennek idős testvéreinkért, hogy sok viszontagságos évtizeden át őrizték és tovább adták a lángot.

 

Virág Zsuzsanna, Keresztesi Tímea, Apagyi Enikő
2007. február 17-én keresztségi fogadalmat tett három józsai ifjú: Virág Zsuzsanna, Keresztesi Tímea és Apagyi Enikő, akik a következőképpen nyilatkoztak keresztségükkel kapcsolatban:

Virág Zsuzsi: „Sokáig nem akartam megkeresztelkedni. Értettem ugyan a fontosságát, de arra vágytam, hogy az észérvek mellett végre érezzek is valami különleges dolgot, valami belső késztetést. Isten nem hagyott cserben. Meghallotta, amit ki sem mondtam, és Magához vezetett egy csodálatos ember barátságán keresztül. Éreztem, hogy itt az idő. A döntésemet nem bántam meg, és hálás vagyok, hogy Isten »személyre szabott« módszerrel dolgozik az életünkben."

Keresztesi Timi: „Másnap amikor felébredtem, arra gondoltam, hogy újra megkeresztelkednék. De éppen ez volt a legmegérintőbb és legcsodálatosabb ebben, hogy egyszeri és megismételhetetlen."

Apagyi Enikő: „Nagy izgalommal vártam a keresztségemet. Öröm és boldogság tölt el, hogy életemet Isten kezébe helyezhetem. Azt gondoltam, hogy jó lenne ezt mindennap érezni és átélni."

 

 

Idős Harsányi Béla és Harsányi Béláné
Idős Harsányi Béla és felesége Harsányi Béláné 2006 augusztusában ünnepelte az 50. házassági évfordulóját a Józsai Gyülekezetben. Az idős házaspárt Kovács-Bíró János lelkész testvér köszöntötte, és kérte Isten áldását az ő életükre.

Béla bácsi és Zsuzsika néni is egyetértett abban, hogy a hosszú házasság titka az egymáshoz való alkalmazkodás és nagyon sok türelem, tiszteletben és szeretetben.

 

Major Józsefné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista