2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Mily fenséges a kegyelem”
„Mily fenséges a kegyelem” PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekbemutató Orosházán

Pörneki Benjámin Attila
A debreceni gyülekezeti házban Pörneki Attila és Csige Eleonóra örök hűséget fogadtak egymásnak 2005. július 17-én. Azon a napon elhangzott egy imádság. Az imára válaszként egy gyermeket kaptak ajándékba, és 2007. augusztus 4-én elhozták őt az orosházi gyülekezeti házba, hogy áldást kérjenek rá.

A szolgálatot Kovács-Bíró János lelkész végezte, aki 2005-ben összeadta az ifjú párt. A lelkész beszélt a gyermeki hitről, melynek magaslatára mindenkinek el kell jutnia, aki Isten országának állampolgára szeretne lenni. Majd szólt az anyák magasztos hivatásáról, akik Isten eszközeiként az Ő országa felé irányítják gyermekeiket. Ugyanakkor, kiemelte az apák felelősségét is, akik a családban a lelki vezető szerepét hivatottak betölteni.

Az Orosházi Gyülekezet nevében Kis István lelkész köszöntötte a családot. A 24. zsoltár első versére hivatkozva hangsúlyozta, hogy Benjámin Attila Istené, ezért a szülőknek az a feladata, hogy az Úrnak felajánlva az isteni alapelvek szerint neveljék gyermeküket.

A csodálatos eseménynek meghatottan voltunk tanúi valamennyien, mind a debreceni, mind az orosházi gyülekezet tagjai. Boldogan fogadtuk meg, hogy gyülekezeti tagként mi is mindent megteszünk, hogy e nagy családban Benjámint óvjuk, védjük, tanácsoljuk, szeressük.

Az alkalom még ünnepélyesebbé tételére szolgálatok hangzottak el; egy énekszóló, majd egy gyermeknevelésről szóló magasztos költemény és az ének, amit ahogyan Kovács-Bíró János is kiemelt, a kis Benjámin Attila már magzatkora óta jól ismer. A Mily fenséges a kegyelem dallamát édesanyja, édesapja karvezetése során nem egyszer hallhatta már megszületése előtt. A kórus ezzel a dallammal tolmácsolta valamennyiünk Isten iránt érzett háláját Benjámin Attila megszületéséért.

Sok-sok áldást, bölcsességet kívánunk mindannyian Eleonórának és Attilának a kis Benjámin felneveléséhez.

 

Kis István

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista