2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Jézussal a Zagyvaparton”
„Jézussal a Zagyvaparton” PDF Nyomtatás E-mail

ImageKedves emlékeket őrzök azokról az időkről, amikor iskolás gyermekként a Szolnokhoz közeli Újszászi Parkerdőben sátorozhattunk, az általános iskolánk szervezésében. Örömmel vettem tehát, a néhány évvel ezelőtti meghívást, amikor az újjászervezett parkerdei sátortábor körülményei között gyermekeink is eltölthettek, évente egy-egy hetet a nagycsaládosok táborában. Hitoktatóként már az első alkalommal felötlött bennem a gondolat, hogy a helyi szervezőkkel együttműködve, programjában újszerű hetet szervezzünk ezen a csodálatos helyszínen. Törekvéseinket siker koronázta, és ez év július 8-12. között sokunk számára felejthetetlen öt napot tölthettünk itt mintegy 32-en, gyerekek és felnőttek közösen.

ImageA tábor a „Jézussal a Zagyvaparton" címet kapta, programjának összeállításában pedig a Szolnoki gyülekezet gyermektanítói vettek részt. A foglalkozásokon Jézus földi életének korhű környezetét próbáltuk a résztvevő gyermekeknek bemutatni ruházatban, eszközökben, de a legnagyobb segítséget a tábor helyszínének szinte érintetlen természeti szépsége jelentette.

Jézus születésének körülményeit, az Egyiptomba történő menekülést, az utolsó vacsorát, de még a keresztre feszítés eseményeit is sikerült az adottságokat kihasználva közel hozni minden résztvevő szívéhez. A gyermekek kézműves foglalkozás keretei között tanulhatták meg a kovásztalan kenyér készítésének módját, és ki is süthették saját kis kenyerüket. A lábmosás szertartását igazi felnőttes komolysággal élték át. Bizonyára felejthetetlen élmény marad számukra, amikor a közeli Zagyva folyó által nyújtott lehetőséget kihasználva mutattuk be nekik, hogyan merítette alá Keresztelő János egy megható szertartás keretei között Jézust és tanítványait a Jordánban. Az utolsó napon különleges programmal szolgáltunk a táborlakóknak: az úgynevezett „láthatatlan színház" segítségével foglaltuk össze Jézus földi életének legfontosabb eseményeit.

ImageKimondhatatlan örömünkre szolgált, hogy nemcsak gyermek résztvevői voltak a tábornak, hanem többeket a szüleik is elkísértek. Talán még ennél is nagyobb élményként éltük meg azt, hogy a tábor helyi segítői látható átéléssel tekintették meg programjainkat. A tábor ideje alatt mindvégig éreztük Istenünk támogató jelenlétét, amelynek köszönhetően a családok egy része részt vett a tábort követő evangelizációs sorozaton is úgy, hogy sokszor barátaikat is elhozták.

Mindannyiunk életében eddig egyedülálló volt, hogy ilyen természetközeli környezetben, mégis a mai emberek minden igényét biztosítva (szállás, étkezés, tisztálkodás) tudtunk bizonyságot tenni Teremtőnkről. Köszönet érte Jó Atyánknak, akiben bízva boldog reménységgel mondhatjuk: Jövőre, talán nemcsak veletek, hanem többekkel is ugyanitt!

Csomorné Szabó Tünde
Szolnoki gyülekezet

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista