2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA hírlevél
ADRA hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

Az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány, az ADRA életében a 2007. évben változások történtek. A szervezetet 2003 óta irányító kuratóriumi elnök Zsilinszki János helyett az Unióbizottság felkért engem, Szigeti Lászlót, hogy vállaljam el ezt a nemes és szép hivatást. Én igent mondtam Istenem hívására. Reménységem szerint gazdag élettapasztalatommal, és több mint 40 éves gyakorlati szociális tevékenységgel a hátam mögött új alapokra helyezhetjük a munkát. A kuratóriummal és az ügyvezető igazgatóval, Bakosné Zohán Tündével együtt irányítom 2007. május 7-e óta az egyházunkban folyó szociális, karitatív munkát. Megbízatásom átvétele óta az alapítvány munkájának rendbetételét folytatom, melyet a testvérnő már elkezdett. Mind a lelkiség területén, mind gazdasági területeken. Isten Igéjének tanácsai alapján dolgozunk, és hisszük, hogy „a mi munkánk, nem hiábavaló az Úrban."

A feladatok tisztázására és a munka átadására-átvételére sok időt és nagy gondot fordítottam. Véleményem szerint a szegények megsegítése és a kapcsolatépítés minden munkatársunk kiemelt célja kell, hogy legyen. Jézus arra tanította az övéit, hogy munkálkodjanak másokért, amíg nem késő. Megváltónk, amikor a munkáról beszélt, annak időre történő befejezését is kiemelte, és nem keresett kifogásokat, mint mi, emberek.

Az előttünk álló időben szeretnénk együtt munkálkodni mindazokkal, akik jó szívvel és békés lelkülettel, becsületesen kívánnak dolgozni. A szervezet átalakításának kiemelt területére érve bevonunk minden korábban kiadott megbízást és igazolványt. A továbbiakban csak azokkal a testvérekkel kötünk Önkéntes Szerződést, akiket a gyülekezetek lelkésze és bizottsága írásban ajánl erre a munkára. Az együttműködés alapja a jelenleg hatályos 2005. évi LXXXVIII. Önkéntes Törvény. Szeretnénk Isten kegyelméből az önkéntes testvéreinket a gyülekezetek és a bizottságok garanciájával segíteni az ország minden területén.

A jövőben szeretném megerősíteni az ADRA Kuratórium szakmai munkáját, ezért az Alapító Okiratunk szabályai szerint javaslatot tettünk az Operatív Bizottságban az Alapító felé a kuratórium tagságára vonatkozóan. Megköszönve eddigi munkájukat, szeretnénk bevonni további testvéreket is ebbe a munkába, kizárólag szakmai indokok alapján. Hiszen a szakértői vélemények és segítségek nagyban megkönnyítenék az emberekért végzett tevékenységünket.

Dr. Szigetiné dr. Székely Mária vizsgálat közben
Valljuk és tapasztaljuk, hogy ha sokat könyörgünk az Úrhoz, Ő kapukat nyit. Az eltelt néhány hónap alatt határainkon innen és túl, szorgalmas munkánk eredményeként gyümölcsöző kapcsolatok alakultak ki. Példának okáért a Dél-erdélyi Egyházterülettel. Ennek eredményeként 15 főt üdültettünk Balatonlellén az ADRA Táborban, a Brassó melletti Zarnestiből. Ezek a gyerekek nagy részben alultápláltak voltak, csatornákban és erdőkben éltek az elmúlt hónapokban. Az erdélyi testvérek segítségével próbálnak megkapaszkodni és talpra állni ezek a családok, mi pedig hosszú távú fejlesztési programban gondolkodunk, a nemzetközi ADRA támogatásával is. Egészségügyi programmal is segítettük őket, dr. Szigetiné dr. Székely Mária doktornő és Urbán Irma védőnő segítségével igyekeztünk feltérképezni testi állapotukat. Majd javaslatukra gyógyszereket és vitaminokat vettünk nekik. Ebben nagyon sokat segítettek támogatóink. Az Unióbizottság, a Dunamelléki Egyházterület és magán adományozó testvérek is. Hálásan köszönünk minden segítséget.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista