2024. május 11. Szombat
Napnyugta: 20:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Helyi szükségletnek megfelelő, rugalmas egyházszerkezet
Helyi szükségletnek megfelelő, rugalmas egyházszerkezet PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

„Fontos, hogy azok, akik erősek, meghallják azok szavát, akik nem olyan erősek" - mondta Jan Paulsen, a Generál Konferencia elnöke, aki egyben a Szerkezet és Szolgálat Bizottság vezető elnöke is. Kiemelte, hogy a hasonlóan kicsi országok ugyanúgy profitálhatnak a gyülekezetek uniójából.

Reinder Bruisma, a Holland Unió elnöke elmondta a küldötteknek, hogy a gyülekezeti uniók ott működnek különlegesen jól, ahol az egyház aránylag kicsi, és ahol „túl sok energiát fektetnének az adminisztráció sok szintjébe, amely kevés embert szolgál", ha a hagyományos szerkezet megmaradna.

Vernon Parmenter a Generál Konferencia egyik titkára rámutatott arra, hogy az egyházi adminisztráció sok helyi szintjén arra panaszkodnak, hogy az egyház „túlvezérelt", és kevés pénz marad a helyi gyülekezet missziójára.

A beszámoló figyelmeztetett arra, hogy miközben a pénzügyi gondok befolyásolják az egyház szerkezetét, nem lenne szerencsés bármely önkényes és elhamarkodott változtatás, amely kockáztatná az egyház „globális identitását és egységét". 

Saustin Mfune a Malawi Unió elnöke megkérdezte, hogy ha csak egyes egyházi régiókban kedvező a gyülekezetek uniójának bevezetése, miért lett ebből globális egyházi ügy. Elmagyarázta, hogy abban a vallási régióban, ahol ő él, a gyülekezetek uniójának bevezetése az egyház anyagi forrásainak és alkalmazottainak nagy részét elvonná, miközben más területeket mellőznének.

Jan Paulsen azt mondta, hogy egyetlen gyülekezetet vagy csoportot sem kényszerítenek arra, hogy gyülekezetek uniójába tömörüljenek, de fontos volt a Generál Konferencia számára, hogy engedélyezze minden egyházi régiónak úgy megalkotni a saját szerkezetét, hogy küldetését a legjobban betölthesse.

A Szerkezet és Szolgálat Bizottság tagjai hangsúlyozták, hogy ez az intézkedés nem jelenti azt, hogy gyülekezeti csoportok szabadon gyülekezetek uniójának nevezhetik ki magukat. Alapos vizsgálat után, és csakis a Generál Konferencia végrehajtó bizottsága alapíthat meg egy gyülekezeti uniót, amelyet aztán a Generál Konferencia ülésszakán fogadnak el hivatalosan.

A Szerkezet és Szolgálat Bizottság, amelynek tagjai sorában Generál Konferenciai és helyi gyülekezeti régiók képviselői ülnek, a Generál Konferencia 2005-ös éves ülésén történt megalapítása óta évente kétszer ülésezik. 

 

Elizabeth Lechleitner/ANN

Fordította: Hegyes-Horváth Géza

 

 

A Szerkezet és Szolgálat Bizottság teljes beszámolója a következő weblapon olvasható:

http://www.adventist.org/world_church/commission-ministries-services-structures/



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista