2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Reménység Evangelizációs Központ hírei
A Reménység Evangelizációs Központ hírei PDF Nyomtatás E-mail

Európai magyar nyelvű adventista televíziós adás indult - A magyar Adventista Egyház történelmében először magyar nyelvű adventista televíziós adás indult országos, sőt egész Európát lefedő sugárzással.

Isten különleges áldása nyugodott az elmúlt években a Reménység Evangelizációs Központon. Többen adományukkal segítették a munkát, mások személyes munkájukkal támogatták stúdiónk fejlesztését. A műterem kialakítása és felszerelése után elindult a műsorgyártás. Az egész Európát lefedő adventista Speranta televízióval nagyszerű együttműködés alakult ki, ennek eredményeként 2007. október 17-től, szerdánként, este 18-19 óráig magyar nyelvű adventista műsor indult a Thor III műholdon, a REK szerkesztésében. A magyar adást a rá következő napon, csütörtökön 3-4-ig, 8-9-ig, valamint 13-14-ig megismétlik.

A további tervek között szerepel a magyar adásidő jelentős bővítése, magyar nyelvű műholdas evangelizációk indítása, amelyek majd Magyarországon kerülnek felvételre. Ez új lehetőséget biztosít gyülekezeteknek és testvéreknek, hogy a gyülekezetben vagy otthon kiscsoportokban az evangelizációs alkalmakat színessé és vonzóvá tudják tenni.

Ennek előkészítése érdekében javasoljuk a gyülekezeteknek egy antenna és egy beltéri egység beszerzését (15-20 ezer Ft), amennyiben szívesen bekapcsolódnának a REK által indított médiamisszióba. További információkat a REK elérhetőségein lehet kérni. A műholdas adás vételéhez szükséges adatok a következők: Thor III műhold pozíciója: 1 fok nyugat; polarizáció: horizontális; frekvencia: 11 823 MHz; Symbol Rate: 28 000; FEC 7/8.

 

Adventista Egyházat bemutató DVD rendkívüli akciója! - A REK az egyház objektív ismertetését és értékeink hatékony megjelenítését kívánja támogatni a közelmúltban elkészült bemutatkozó filmmel. A színes, kreatív és modern bemutatkozó DVD lemez most rendkívül kedvező feltételekkel vásárolható meg! Ára: 300 Ft/db, 10 db feletti rendelés esetén 200 Ft/db a lemezek ára.

További információ és megrendelési lehetőség a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen vagy a REK egyéb elérhetőségein. Amennyiben termékeinkről és tevékenységeinkről további és rendszeres információt kívánsz kapni, valamint akcióink után érdeklődsz, regisztrálj hírlevelünkre a www.remeny.info honlapon.

  

Adventista televíziós műsorok körzeti televíziók részére - Szeptembertől elindult a televíziós programok folyamatos felvétele a REK stúdiójában. Szabóné N. Szilvia szerkesztő vezetésével az alábbi műsorokat rögzítjük:

1.      Mindennapi egészségünk: közel félórás műsor a testi és lelki egészségről.

2.      Az Ószövetség nyomában: A Biblia ószövetségi könyveit mutatja be a sorozat tudományos igényességgel, mégis egyszerű, mai nyelven.

3.      Gondolkodó hit: Televíziós előadássorozat a hit hétköznapi jelentőségéről és hatásáról.

4.      Bibliai hősök: A Biblia kiemelkedő alakjai kerülnek bemutatásra.

A fentieken túl előadássorozatot rögzítünk dr. Szigeti Jenővel Sorskérdéseink címmel, valamint Szabó Lászlóval Múltunk titkai - Jövőnk kérdései címmel.

A műsorok rendelkezésre állnak minden helyi televíziónak. Amennyiben a gyülekezet REK kapcsolattartója vagy lelkésze felkeresi a helyi televízió vezetőjét, és közösen igénylik a televíziós műsorokat, a REK költségmentesen támogatja a gyülekezetet és a helyi tévét a műsorral.

Nagy öröm számunkra, hogy ezen a héten is új területen kezdik el sugározni a REK termékeit. A zalaegerszegi televízióval született megállapodás, aminek következtében most már abban a térségben is heti rendszerességgel lesz látható a REK által készített műsor a helyi televízióban.

Amennyiben további gyülekezetek szeretnék elindítani körzetükben az adventista televíziós műsorok sugárzását REK termékekkel, akkor forduljanak a REK vezetőjéhez, Szabó Lászlóhoz.

 

REK
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista