2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Első cserkészkeresztség Magyarországon
Első cserkészkeresztség Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
Cserkészkeresztség

Különleges és - talán nem túlzás azt állítani - történelmi jelentőségű keresztségi istentisztelet volt Debrecenben a Vekeri-tó melletti Dorcas Kempingben 2007. október 6-án szombaton. Nagy öröm, amikor valaki szövetséget köt az Úr Jézus Krisztussal, de még nagyobb boldogság, amikor fiatalok hozzák meg ezt a döntést, szám szerint nyolcan: Gazda Eszter, Hadházi Attila, Hadházi Zsolt, Molnár Gergő, Rácz Beáta, Rácz Gábor, Rácz Tamás és Rácz Tibor. Az ünnepi istentiszteleten Tóth Sándor egyházterületi elnök hirdette az Igét, a bemerítés szolgálatát pedig Rácz Sándor Béla presbiter, a Michnay Lászlóról elnevezett cserkészcsapat parancsnoka végezte. A helyi gyülekezet nevében Pócsi Lászlóné lelkész köszöntötte bibliai idézetekkel az ifjakat.

Az ünnep különlegességét az adta, hogy a fiatalok mindannyian cserkészek, közülük néhányan több mint 10 éve cserkészkednek. E mozgalom életük részévé vált, sokat jelent számukra a tíz cserkésztörvény, amely mellé ezentúl odahelyezik a sokkal nagyobb jelentőséggel bíró Tízparancsolatot is a szívükben, és Isten segítségével igyekeznek e törvények megtartására. Az életforma iránti elkötelezettségüket mutatja, hogy kérésükre az alkalom keretét cserkészies elemek adták.

Több mint 30 lelkes cserkész volt jelen egyenruhában a nagyszerű ünnepen. Közreműködésükkel igazán felejthetetlenné és életre szóló emlékké vált az istentisztelet - minden bizonnyal nem csak a megkereszteltek számára. Kezdésként felhangzott a tíz cserkésztörvény, amit Istenhez felemelő, nagyszerű szolgálatok követtek. Énekelt az Ellen White Kórus, Kontra Judit és Rácz Csaba és a cserkészek erre az alkalomra összeállt kórusa, valamint közös éneklésre buzdítottak mindenkit a hajdúhadházi és sátoraljaújhelyi testvérek. Zenélt a Harmónia Furulya Együttes és trombita szolgálatot adott Szabó Árpád, az Adventista Teológiai Főiskola hallgatója.

Szinte minden szív elérzékenyült, amikor a keresztelendők az Isten országa felé vezető úthoz megkapták a tisztaság jelképét: a fehér ruhát. Miután magukra öltötték azt, együtt ment az ünneplő közösség a szabadtéri medencéhez, ahol a cserkészek égő fáklyát tartva fogadták őket. Nagyszerű érzés volt nyolc fiatal lélek újjászületését szemlélni, és látni azt a boldogságot, amit ennek öröme hívott elő mindannyiuk arcára. A keresztséggel testvéreink valamennyien a Hajdúhadházi Gyülekezet tagjai lettek.

Az idén száz éves cserkészmozgalom Magyarországon az 1989-es rendszerváltás után szerveződött újjá, a három adventista csapatnak jelenleg több mint 100 aktív tagja van. Magyarországon e mostani volt az első cserkészkeresztség, reméljük, a közeljövőben több hasonló élményben lehet majd részünk.

 

(rsb)

 

 

Az eseményről készült felvétel DVD-n (1.200 Ft) és VHS kazettán (800 Ft)
megrendelhető a JóHír Médiaközpont elérhetőségein: 4029 Debrecen,
Fazekas Mihály u. 7.; mobil: 30/429-9305; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista