2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow NaÉS?!
NaÉS?! PDF Nyomtatás E-mail

A szervezők - Fotó: Molcsányi Péter A címben jelzett rövidítés semmiképpen nem közömbös vállvonogatásra utal. A 2007. évi ÉS Napok az év legnagyobb ifjúsági programja volt. 16 fiatal jelezte keresztségi szándékát a szombati istentiszteleten.

„Lépj közel Hozzá!" volt a mottója az október 31. és november 4. között megrendezett Ének és Sport Napoknak, melyet idén a salgótarjáni fiatalok szerveztek meg. Az ifjúsági rendezvénynek 336 regisztrált résztvevője volt, a szombati programokon pedig mintegy 500-600-an vettek részt az ország különböző részeiből.

Hetekkel ezelőtt nagy várakozással néztek elébe az ÉS-Napoknak mind a résztvevők, mind pedig a szervezők! A résztvevők azt kérdezték, vajon lesz-e olyan jó, mint Debrecenben?  Lesz-e ott is foci? Milyen lesz a sport? Az énekek? A szervezők pedig arra voltak kíváncsiak, hogy hányan jönnek el? Milyen lesz majd a hangulat? Hogy fognak tetszeni a fiataloknak a programok?

Kalandtúra - Fotó: Molcsányi Péter Végül minden kérdés megválaszolásra került! Bőven volt részük sportban, hiszen a foci, röplabda és floorball-bajnokság mellett még pingpongra, úszásra és kosarazásra is adódott alkalom! És akik kicsit izgalmasabbra vágytak, azok részt vehettek egy kalandtúrán a közeli sziklás hegycsúcsra, ahol kötélhálót mászhattak, szikláról ereszkedhettek le, és drótkötélpályán csúszhattak. Esténként pedig a hangulatos teaházban, egy pohár finom meleg tea mellett kipihenhették a nap fáradalmait, megbeszélhették élményeiket! Jó volt látni a mécsesek fényei mögül kivillanó sok-sok mosolyt az arcokon! Minden napot Isten dicsőítésével, énekléssel kezdtünk és zártunk! És talán még mindenki emlékszik a következő sorokra:

„Nézz most rá, itt van a perc,
Szólj hozzá, hisz mindig felel,
Hidd el, elfogadja gyönge imád,
Jézus vár, mindig vár rád! 

Éld át a Lélek hatalmát!
Ne add fel, hinned kell,
Győzelem vár rád!
Lásd Őt, melletted áll,
Mert tudnod kell a cél nincs messze már!"

 

Ősz-Farka Ernő - Fotó: Molcsányi Péter Ezek voltak a mottóénekünk sorai, melyek szinte mindenkinek a szívébe lopták magukat! Az esténkénti áhítatok címei (Klikkelj Rám!, Chat-elj Velem!, A nagy ölelés, Te + a SZTÁR) talán elsőre furcsának tűnhetnek, de mindegyik a Jézussal való élő kapcsolatról szól, ami életünk alappillére kell, hogy legyen. Mindezek Ősz-Farkas Ernő előadásában nagyszerű lelki élményt nyújtottak a fiatalok számára, amelynek hatására szombat délelőtt 16 fiatal döntötte el, hogy szövetséget köt Krisztussal.

Szombat este a segélykoncert alkalmával - ahol az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus énekelt - valóban megtapasztalhattuk, hogy miről szólt a szombat délelőtti „Te + a SZTÁR" című prédikáció! Az elénk gördült akadályok ellenére 500 fő feletti lelkes közönség gyűlt össze! Így éltük át azt az élményt, hogy Krisztussal együtt minden lehetséges!

Éjféli Gospel Kórus - Fotó: Varga Norbert Immár véget értek az ÉS-Napok, de még ma is röpködnek az interneten a NAGYÖLELÉSEK, és folyik a mennyei Chat Istennel! Itt-ott felhangzik az oly népszerűvé vált mottóének, és próbáljuk felidézni magunkban a teaházi finom gyümölcstea ízét és azt a kötetlen, jó hangulatot.

Szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen nagyszerű élményben legyen részünk! Így az uniónak a DET-nek, a TET-nek, a REK-nek, az ifi osztálynak, és köszönjük a debreceni csapatnak a jó példáját és segítségét! Végül mindazoknak, akik ott voltatok, mert veletek együtt és csakis miattatok volt ilyen jó! J

 

S hogy így ti is részesei legyetek ennek a cikknek, tőletek idézünk:

„A hétfő a való világ már. De többször vettem azon észre magam, hogy munka közben az ÉS-Napok mottóénekét dúdolom, néha énekelem is, és hogy gondolataim néha a floorball, néha a röpi körül járnak, aztán eszembe jut a SZTÁR, akivel azonnal CHAT-elek egyet, és akkora, de akkora ÖLELÉST kapok, hogy az eléri a NAGY méretet is, és nem hiszem, hogy kibírom mosoly nélkül..." (H. Zoltán)

„Én is nagyon jól éreztem ám magam, és ebben nagy szerepe volt annak, hogy kifogtam a lehető legjobb szobatársakat!:-) ...az áhítatok mindenkinek nagyon nagy élményt jelentettek, csakúgy, mint a teaház vagy a kalandtúra! A kalandtúra végén iszonyú büszke voltam magamra, és mindenkire, aki részt vett a feladatokon! Már alig várom a következő ÉS-Napokat!" (G. Beáta)

 

Még néhány név nélküli üzenet, amely a szervezőkhöz érkezett:

„Nagyon megérintettek az áhítatok, nagyon szép szombatunk volt, Isten áldása nyugodott rajtunk, ami a legfontosabb!"

„Iszonyatosan jól éreztem magam! Mindent NAGYON köszönök. Sokat segítettek az áhítatok, nagyon kellett nekem, mert nehéz hét áll előttem. De már nem félek. :) Jövőre ugyanitt találkozunk. Puszi nektek! :)"

„Nagyon sokat gazdagodtam ezekben a napokban és ezt nektek köszönhetem és persze az Istennek :) Köszönöm!!!!! Ez a pár nap gyökeresen megváltoztatta az életemet :))) KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!! NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

„Rengeteg barátság született!"

„Örülök, hogy itt lehettem, mindent köszönök! :)"

 

Csarnai Mariann

 

További vélemények és képek az Ifjúsági Osztály honlapján: www.ifiinfo.hu

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista