2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA Hírlevél – 2007. december
ADRA Hírlevél – 2007. december PDF Nyomtatás E-mail
logoNemzetközi ADRA hírek - A nemzetközi ADRA hálózat a gyors helyzetfelmérés után kiterjeszti segélyezési tevékenységét a november 15-i bangladesi Sidr ciklon által sújtott területeken. A ciklon hatalmas emberáldozatot és anyagi veszteséget okozott. Dhakin Jarakhali, Chaulapara és Uttar Jarakhaliban, a három fokozottan sújtott helységben 236 ember vesztette életét, 400 személyt eltűntnek nyilvánítottak, míg 500 megsebesült. A becslések szerint a lakóházak 85 százaléka rommá lett, a termés 90 százaléka tönkrement, és az állatállomány 70 százalékát elveszítették.

Az ADRA közel 20 000 túlélőt lát el. Minden család két hétre elegendő élelmiszercsomagot kap: rehidratáló sót, a szükséges alapvető élelmiszereket, ugyanakkor rizst, lencsét, sót, cukrot. Továbbá háztartási cikkeket és vetőmagot is kapnak, segítve ezzel a családokat visszatérni mindennapi életükhöz.

Az ADRA továbbra is gondoskodik az azonnali és a hosszú távú segítség biztosításáról segítve a  talpraállást a Sidr ciklon sújtotta területeken.

A projektben a következő ADRA országok vesznek részt: a Nemzetközi ADRA, ADRA Új-Zéland, ADRA Norvégia, ADRA Ázsia - Regionális iroda, ADRA Kanada, ADRA Dánia, ADRA Svédország, ADRA Svájc, ADRA Egyesült Királyság.

 

Norvégiai együttműködés és összefogás a zarnesti gyerekekért - A 2006-os évben a Hjelpesendinger, norvégiai segélyszervezettel elkezdett kapcsolat felvétele és ápolása gyümölcsözőnek bizonyult az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány és támogatottai számára. Az elmúlt év folyamán több ízben is segítették munkánkat segélyszállítmánnyal, de anyagi támogatással is. Idén a „Téli gondoskodás" program kapcsán újból 1000 euroval támogatták testvéreink a magyarországi rászorulókat, krízishelyzetben élőket. Közös összefogást kezdtünk el a zarnesti gyerekekért végzett munkában is. Az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány 13 zarnesti, Brassó mellől érkezett hajléktalan sorsból kikerült gyereket táboroztatott a nyáron. Az értük folytatott munkát viszont nem szeretnénk abba hagyni. Norvégiai partnerszervezetünkkel együtt támogatókat keresünk annak érdekében, hogy hatékonyabban segítsünk ezeknek a gyerekeknek és családjaiknak, emberhez méltóbb életkörülményekhez segítve őket.

 

Juditka - Pasztuhov Juditkáról már többször olvashattunk az AdventInfo hasábjain. A testvérek adományainak köszönhetően már 270 000 Forintot sikerült átutalni a kislány kezelésének költségeire. Jelenleg egy B17-vitamin injekció kúrával kezelik, melynek havi költsége 100 ezer Forint. Heti 3-4 alkalommal speciális gyógytornában részesül, melynek fájdalomcsillapító hatása van. Naponta elektromágneses készülékkel kezelik a kislány lábait a vérkeringés javításáért. Sajnos a folyamatos és állandó gyógyszeres fájdalomcsillapítás továbbra is szükséges. Szerencsére Juditka nagyon értelmes kislány. Az általános iskola 2. osztályát végzi magántanulóként. Szeret tanulni, minden új érdekli.  A család nem adja fel a reményt, hogy Juditka egyszer meggyógyuljon. Alapítványunk a szükséges gyógyszerekkel is folyamatosan támogatja Juditkát. A Pasztuhov család hálásan köszöni minden együtt érző embernek, aki eddigi adományával segíteni próbált a betegség elleni küzdelemben.

 

Jótékonysági koncertJótékonysági koncert a téli gondoskodás program javára - Az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Pestszentlőrinci ADRA Képviselet 2007. november 24-én a Budapest XVIII. kerületi Rózsa Művelődési Házban jótékonysági hangversenyt tartott. Közreműködők voltak: az Advent Kamarakórus, Karsai Gabriella zongoraművész, Bálint Gábor és Faragó Tibor énekesek, valamint az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus. Bakosné Zohán Tünde ügyvezető igazgató bemutatta az alapítvány munkáját. A műsort vezette: Prof. Dr. Szigeti Jenő.  A jótékonysági hangverseny a Téli gondoskodás program céljait szolgálta.

A látogatók nagy szeretettel adták át adományaikat. Az önkormányzat alpolgármestere, Szaniszló Sándor, köszönetét fejezte ki a színvonalas előadásért és további sikereket kívánt az ADRA-nak. A jótékonysági adomány összege több mint 80 000 Ft volt.

Isten áldja meg az ADRA szociális és karitatív munkáját!

 

"Téli gondoskodás" program„Téli gondoskodás" program - Az ADRA következő programsorozatát Téli gondoskodás elnevezéssel hirdette meg. A téli krízis időszaka november végétől április végéig tart. Ilyenkor a szegénységgel küszködő emberek és családok nagyon nehéz helyzetben vannak. Nem elég csupán a karácsonyi ajándékozásra gondolnunk, folyamatos cselekvési tervet állítottunk össze.

  • *Győrben a hajléktalan ellátással kapcsolatos tevékenységet támogatjuk, a helyi munkában élen járnak a gyülekezet lelkes tagjai, kiemelten az Andresin család. Ők folyamatosan támogatják programjainkat.
  • Hajdúhadház vonzáskörzetében, a krízishelyzetben élőket és a mélyszegénységgel küszködőket igyekszünk támogatni Ráczné Hamerszki Judit vezetésével.
  • Sátroraljaújhelyen sokat tesznek testvéreink a gyermekszegénység ellen. Hazánkban naponta 15 000-20 000 kisgyermek éhezik. Igyekszünk a szociális intézményrendszerhez kapcsolódva több területen is élelemmel segíteni.
  • Budapesten a Pesterzsébeti, az Újpesti, a Pestlőrinci, a Práter utcai és a Zuglói Gyülekezet kapcsolódott be eddig programjainkba.

Kérünk benneteket, hogy támogassátok adományaitokkal Téli gondoskodás programunkat. A segélyezési alapra befolyó összegeket elkülönítve kezeljük, kérjük, tüntessétek fel minden esetben:

 

Téli gondoskodás Program

OTP Bank RT. Segélyezési alap: 11707024-20430928

 

 

ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista