2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Erősödő kapcsolat a magyarországi arabok és adventisták között
Erősödő kapcsolat a magyarországi arabok és adventisták között PDF Nyomtatás E-mail

A Magyarországi Arabok Egyesülete ismét meghívta Szabó Lászlót, az Adventista Teológiai Főiskola tanárát egy előadásra az egyesület kulturális rendezvényére október 5-én a Nemzetek Házába, Budapesten. Az egyesület tagjai a Magyarországon tartózkodó arab nagykövetek, konzulátusok, egyetemi tanárok, üzletemberek és más arab származású személyek. Most három adventista is részt vett az alkalmon.

Az előadás témája Ábrahám hite és engedelmessége volt. Az alkalom jó baráti légkörben telt. Nagyszerű érzés volt, amikor az egyesület vezetője bevezetőjében egyházunkat, mint a békés és örömteli emberek közösségét mutatta be. Mindenkit bátorított, hogy látogassa rendezvényeinket. Őt most már két emberen keresztül is baráti szálak kötik az adventistákhoz, és minden rendezvényünkön érzi, hogy csodálatos légkör és békesség veszi őt körül. Ábrahám kapcsán elhangzott az előadásban, hogy maga a moszlim szó azt jelenti, hogy valaki Istenre hallgat, és alapjában véve ez határozta meg Ábrahám életét, és ebben példa számunkra is. Az előadás után kötetlen beszélgetés alakult ki a résztvevők között.

 

Kommentár: Számomra különleges és érdekes világ tárul fel a magyarországi arabokkal való kapcsolat nyomán. Vacsorákra hívnak, állófogadásra, személyes teázásra otthonaikba. Olyan közvetlen kedvességgel kezelnek, mintha közéjük tartoznék. Hálás vagyok Istennek ezért a lehetőségért, és most már azon gondolkodom, hogy mi is kezdeményezhetjük a kapcsolat erősítését.

 

Szabó László

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista