2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jelentős Adventista jelenlét 5 napon át
Jelentős Adventista jelenlét 5 napon át PDF Nyomtatás E-mail

Gila Róbertné Magdika 2007. november 25-én a TET küldöttgyűlésen, Debrecenben osztotta
meg a helyi televízióval szerzett tapasztalatát. A REK „Kik az Adventisták?" bemutató filmje jelentősen fellendítette az egyház ismertségét Szegváron.

- Mi ösztönzött benneteket arra, hogy ezzel a DVD filmmel bekopogtassatok a szegvári tv-hez?

- A gyülekezet régi vágya, hogy Szegváron is elindulhasson az evangelizáció. Mihalec Gábor elment a helyi tv-hez, ahol előadásai kapcsán riportot készítettek vele. A végén a Kik a hetednapi Adventisták? c. DVD-t adta ajándékul.

 

- A filmet lejátszották a helyi tv-nél,  mi volt a visszhangja?

- November 17-én kezdték el vetíteni, és szerdáig ment, 5 napon keresztül 2 óránként ismételve. Sokan megnézhették, erre utalnak a pozitív visszajelzések is. A film láttán jó vélemény alakult ki egyházunkról. Sokan többször megállítottak a boltokban. Először a kívülvalók nyilatkozatát vetítették, utána Gáborral a riportot, majd a végén az egyházat bemutató filmet, így kb. 50 perces lett a műsoridő.

 

- Kiknek ajánlod ezt a DVD-t?

- Sok helyen nem ismerik az adventistákat, így a helyi, városi tv-k fele minden helységben, ahol csak van stúdió. Bátorítom a gyülekezeteket is, hogy nézzék meg! Sokan nem látják át, hogy mennyire jelen vagyunk a világban, hány iskola, óvoda, kórház van, milyen munkákat végez, milyen táborokat szervez az egyház... Akkor tudunk róla beszélni idegenekkel, ha láttuk a filmet! Tudomásom szerint más filmek is vannak a REK-nél, pl. a Merre keressem..., a Mindennapi egészségünk..., melyeket örömmel fogunk felajánlani a tv-nek.

 

- Mit üzensz a testvéri közösségeknek?

- A film olyan jó minőségű, hogy megfelel ajándékozásra, barátoknak, ismerősöknek, a település vezetőinek. Lehet vinni a városi tv-khez, könyvtárakba, ahol azok is meg tudják nézni, akik az előadásokra nem mennek el. Isten küld, bátran merjünk menni a világ elé! Isten csodálatosan működik, szeretném, ha sokan megtapasztalnák azt az örömet, amit mi is átéltünk. Látni a filmen, hogy jó minőségű, nem csak „házilag fabrikált". Köszönet a REK-nek a film kivitelezéséért, a tartalomért. Nálunk leomlott a fal a film levetítése kapcsán. Isten nyit ajtókat, mindenki tegye oda a maga részét!

 

REK

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista