2024. május 14. Hétfő
Napnyugta: 20:12
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szeretetközösségben a nézőkkel
Szeretetközösségben a nézőkkel PDF Nyomtatás E-mail

Október 15-én a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központ klubtermében került megrendezésre a Csendes Percek c. adventista műsor közönségtalálkozója. A készítők és nézők találkozóján közreműködött Ócsai Tamás és Ősz-Farkas Ernő előadók, Csarnai Mariann műsorvezető, valamint a technikai munkatársak közül Tóth László (operatőr, vágó), Árvai Gergely (animáló) és Árvai Beáta (munkatárs). A műsor 1998 óta heti rendszerességgel kerül adásba a Salgótarjáni Városi Televízióban. Az alábbi híradás a Nógrád Megyei Hírlapban jelent meg a programról. (ÁB)

Mi volt a motivációja ennek a közönségtalálkozónak? Radnóti örök érvényű soraival kezdeném a taglalást: „Oly korban éltem én e földön,/Mikor az ember úgy elaljasult..." S itt mindenki folytathatja a saját tapasztalataival, hogy miként jelent meg az ő életében az elaljasultság. Fölösleges lenne ezt aprólékosan leírni, hiszen valamennyiünknek van bőséges nyomasztó érzése erről. Röviden szólva, tudjuk, hogy milyen világban élünk.

Ugyanakkor utalnom kell egy neves pszichológusra, aki tette azt a bátor s meghökkentő kijelentést, hogy az emberek korai elhalálozásának oka 90%-ban öngyilkosságnak tudható be. Természetesen ezt nem az öngyilkosság klasszikus megnyilvánulásában értelmezi, hanem az életmódban, a stresszben, a túlhajszoltságban, az önmérgezésben (alkohol, nikotin, drog, fűszerek, zsíros ételek stb.), a kikapcsolódás hiányában, s még sok egyébben, amellyel önsorsrontókká válunk.

Ebben a miliőben és életmódban hetente több alkalommal hallatszik egy csendes hang a Salgótarjáni Városi Televízióban. A Hetednapi Adventista Egyház lelkészei szólalnak meg, közvetítik Isten Igéjét. Eligazítást akarnak adni, hogy az odafigyelő néző el ne aljasuljon, ne legyen saját magának és embertársainak ellensége. Teszik ezt örömmel, odaadással, s abban a reményben, hogy ha akár egyetlen alkalommal egy emberen tudnak segíteni, már akkor nagyon megérte.

Ám időnként szükséges önkontrollt tartani, hogy a nézők igényei, elvárásai találkoznak-e a készítők szándékával. Nos, ezt a célt szolgálta a találkozó. Bepillantást nyerhettünk a műsorkészítés menetébe, s az ott jelentkező gondokba, örömökbe. Fergeteges sikere volt a „Bakiparádé"-nak, melyen talán a bakizók nevettek a legharsányabban. Ki-ki leírhatta véleményét, elvárásait a jövőbeni adásokkal kapcsolatban. A hivatalos ceremónia után baráti beszélgetés következett, ahol még mindenki kifejthette azt, amit nem tudott leírni, s kérdésként vagy véleményként vetődött fel benne. Közben egészséges, egyszerű ételeket kóstolhattunk, hogy a test is táplálódjon, ne csak a lélek.

Hiszem, hogy ki-ki jóleső érzéssel, s nagyszerű tapasztalatokkal térhetett otthonába.

 

Kotroczó Emil

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista